SPOR Düzenleme Tarihi : 03 Ağustos 2020 13:17 Haber Girişi : 03 Ağustos 2020 13:18

Nusaybin'de Halı Sahalar 4 Ağustos'ta açılıyor

Nusaybin'de Halı Sahalar 4 Ağustos'ta açılıyor
5 aydır kapalı olan Halı Sahalar, 4 Ağustos Salı Günü tekrar faaliyetlerine başlıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle yaklaşık 5 aydır kapalı olan Halı Sahalar, 4 Ağustos Salı Günü tekrar faaliyetlerine başlıyor.

 

Halı Saha Futbol Federasyonundan (HFF) yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 5 aydır kapalı olan halı sahalar, Gençlik ve Spor Bakanlığının yayımladığı genelge doğrultusunda 4 Ağustos'tan itibaren faaliyetlerine başlayabileceği bildirildi.


-Halı Saha sahipleri ve Futbolseverler memnun
Karar sonrası halı saha sahipleri ve aylardır halı saha maçı yapamayan futbolseverler memnuniyetini dile getirdi.

 

Nusaybin Hakan Olimpik Spor Kompleksi sahibi Ali Arslan, halı sahaların tekrar açılmasından dolayı memnun olduklarını ve işlerine geri döneceklerini kaydetti.

 

Kararın kendilerine ulaşmasından sonra gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Arslan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kararın açıklanmasından sonra halı sahalarımızda, idare, lavabo, banyo ve kantinimizde dezenfeksiyon yaptık. Halı sahalarımızın belirli bölümlerine dezenfektan stantları kurduk. Maske, mesafe ev hijyen kurallarını hatırlatan açıklamalar astık. Hazırlıklarımızı tamamladık. 4 Ağustos itibariyle faaliyetlerimize başlayarak futbolseverleri misafir etmeye hazırız" dedi.

 

Nusaybin'deki tüm halı sahaların 4 Ağustos Salı günü faaliyetlerine başlamak üzere hazırlıklarını tamamladıkları bildirildi.

 

- Halı Sahalarda uygulanacak tedbirler
Çay ikram etmek yasak, Terlik kullanmak yasak, Yelekler her maç saatinde değiştirilecek, her maçta top değiştirilecek, soyunma odalarına kalabalık bir şekilde girilmeyecek. İdare binada sosyal mesafe korunacak, sigara içmek yasak, maskeli olmak şartıyla servis hizmeti yapılabilecek ve emanet para almak yasak olacak.