EĞİTİM Haber Girişi : 22 Eylül 2010 09:45

Nusaybin'de İlköğretim Haftası Kutlandı

Nusaybin'de İlköğretim Haftası Kutlandı
Mardinin Nusaybin ilçesinde yapılan kutlamalarda konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, İlköğretimin eğitim-öğretim sürecinin en önemli basamağı olduğunu söyledi.
Nusaybin'de İlköğretim Haftası Kutlandı
Arif Altunkaynak
2010 – 2011 Eğitim Öğretim sezonu İlköğretim haftası kutlamaları yapılıyor. Mardin’in Nusaybin ilçesinde yapılan kutlamalarda konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, İlköğretimin eğitim-öğretim sürecinin en önemli basamağı olduğunu söyledi.
     Kutlama töreni, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın’ın Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra tören Oğuzhan İlköğretim okulunda devam etti.
     

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Aydın, 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim kanunun 51. maddesine dayanarak her yıl Eylül ayının üçüncü haftasını “İlköğretim haftası” olarak kutlandığını bildirdi.
Görevlerinin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını belirten Aydın Konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bu öğretim yılında ilk günden başlayarak işimizi severek ve isteyerek, performansımızı sürekli yüksek tutarak görevimizi yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Hedefimiz; yaşam boyu öğrenmeyi öğrenen, bilgiye ulaşma yol ve yöntemlerini bilen, bu yöntemleri kullanarak yeni bilgiler üretebilen, hayatın her alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmektir. İlköğretim eğitim-öğretim sürecinin en önemli basamağıdır. İlköğretim sürecinin özellikle ilk yılları kişilik gelişimi ve karakter oluşumu açısından oldukça önemlidir. Çocuğun kendini güvende hissetmesi, psikolojik ve sosyal gelişimini etkilemektedir.
Çocuklar insani ve ahlaki değerleri, doğruyu yanlışı, iyiyi, kötüyü sosyal çevrede öğrenirken aynı zamanda kişilik özellikleri de şekillenmektedir.  Bilindiği gibi bu yıl başlamak üzere ilköğretim okullarımızın haftalık zorunlu ders saatlerinde değişiklik yapılmıştır. Buna göre 1-2 ve 3. sınıflarda zorunlu ders saati toplamı 25; 4 ve 5. sınıflarda 26 saat olarak belirlenmiştir. 1-2 ve 3.sınıflarda 5 saat; 4 ve 5.sınıflarda ise 4 saat serbest etkinlik uygulamalarının yapılmasına karar verilmiştir”.
Serbest etkinlik saatlerinin öğretmenlerin dinlenme saatleri olarak sakın algılanması ve öğretmenlerin böyle bir yanlışın içine düşmesi vurgulayan Aydın, Serbest etkinliklerin amacı şöyle açıkladı;
“Öğretici ve eğlendirici uygulamalar yoluyla öğrencilerin okulu daha çok sevmelerini, bir aile ortamı gibi benimsemelerini, okulda kendilerini rahat ifade edebilmelerini, diğer öğrencilerle etkileşimlerini artırarak sosyalleşmelerine yardımcı olmak; zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktır. Serbest etkinlik saatlerinde öncelikle öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerine, yaratıcı zekalarını ve hayal güçlerini, yardımlaşma, dayanışma, işbirliği, dürüstlük, empati kurma, özgüven, liderlik v.b. özelliklerini geliştirmelerine, sosyal çevrelerini, yaşadıkları ortamı, milli-manevi ve evrensel değerleri tanımalarına, yaşadıkları sorunlara çözümler üretebilmelerine, toplumla uyumlu ve topluma katkısı olan bireyler olarak yetişmelerine imkanlar sağlayacak nitelikte uygulamalara yer verilmelidir”.
Anne ve Babalara da seslenen Aydın, çocukların iyi bir eğitim alması ve başarılı olmaları için sadece öğretmenin çabasının yeterli olamayacağını kaydetti.
     Aydın konuşmasını; “Mardin ilimizin daha başarılı iller arasında yer alması için hepimize sorumluluklar düşmektedir” sözleriyle bitirdi. 
     Öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim Okulu öğrencileri folklor gösterisi sundu. Tören, verilen kokteylle sona erdi. / Nusaybinim.com