GÜNDEM Haber Girişi : 29 Kasım 2017 14:35

Nusaybin'de Mevlid-i Nebi coşkusu

Nusaybin'de Mevlid-i Nebi coşkusu
Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde Sıla Ortaokulu, Girmeli İmam Hatip Ortaokulu, El-Biruni Meslek Lisesi ve Aile Destek Merkezi 1'de çeşitli programlar düzenlendi.
Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde Sıla Ortaokulu, Girmeli İmam Hatip Ortaokulu, El-Biruni Meslek Lisesi ve Aile Destek Merkezi 1'de çeşitli programlar düzenlendi.

-SILA'DA 35 ÖĞRENCİYE KUR'AN-I KERİM HEDİYE EDİLDİ
Söğütlü'de bulunan Sıla Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulunda yapılan Mevlid-i Nebi programı Peygamber Efendimiz için yazılan şiirlerin okunmasıyla başladı. İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra hafta boyunca okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Yüksel öncülüğünde yapılan yarışmalarda birinci olan sınıftaki 35 öğrenciye Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Nusaybin Müftülüğü tarafından temin edilen Kur'an-ı Kerimler Söğütlü Din Görevlisi Ali Taş, Okul Müdürü Özkan Eskiyurt ve Nusaybinim.com Genel Yayın Yönetmeni Arif Altunkaynak tarafından öğrencilere dağıtıldı.

-GİRMELİ İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN MEVLİT OKUNDU
Mevlid-i Nebi programı çerçevesinden Girmeli İmam Hatip Ortaokulunda program yapıldı. Okul Müdürü Hamza Başak öncülüğünde yapılan programda Mevlid-i Şerif okundu. Öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinden sonra program yapılan duayla sona erdi.

-EL-BİRUNİ'DE MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI YAPILDI
Nusaybin El-Biruni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Mevlid-i Nebi Programı yapıldı.
Okuldaki tüm öğretmen, idareci ve öğrencilerin katıldığı programda günün anlam ev önemine binaen Okul Müdürü Ramazan Özdemir bir konuşma yaptı. Öğretmenler de girdikleri sınıflarda Mevlid-i Nebi'nin önemini anlattı.
Konuşmadan sonra öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı.

-ADEM 1'DEKİ PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Nusaybin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) bağlı Aile Destek Merkezi (ADEM) 1 Mevlid-i Nebi programı düzenledi. İlçe Müftüsü İrfan Açık'ın Mevlid-i Nebi vaazından sonran İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin Mevlid-i Nebi'nin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Programda Müftü Açık, Milli Eğitim Müdürü Çetin, Belediye Fen İşleri Müdürü Ramazan Akay ve ADEM 1 sorumlusu Sümeyye Çetin Bozkurt kurslarda başarılı olan 30 kursiyere sertifika verdi.
Yoğun katılımın olduğu program sonunda misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı.