EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 12 Ekim 2020 10:45 Haber Girişi : 12 Ekim 2020 10:46

Nusaybin'de yüz yüze eğitim sosyal mesafe ve maske ile başladı

Nusaybin'de yüz yüze eğitim sosyal mesafe ve maske ile başladı
Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyma konusunda işi sıkı tutan Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, sabahın ilk saatlerinden itibaren okullarda denetimler gerçekleştirdi.

Türkiye'de yüz binlerce öğrenci için yüz yüze eğitim başladı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyma konusunda işi sıkı tutan Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, sabahın ilk saatlerinden itibaren okullarda denetimler gerçekleştirdi.


Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler yüz yüze eğitime başladı.

Uzun bir aranın ardından ilk kez okula gelen çocukların oldukça heyecanlı ve mutlu olduğu gözlendi.

Okul kapısında bekleyen veliler de sosyal mesafe konusunda uyarıldı.

Nusaybin'de ilçe merkezi ve okullarda ilk gün herhangi bir aksama yaşanmadığı gözlendi.

Sabah erken saatlerde okul denetimlerine çıkan Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere uymanın önemini vurguladı.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğini, öğretmen ve okul yöneticilerinin öğrencilerini sıklıkla kontrol etmesini isteyen Çetin, hafta boyunca denetimlerinin süreceğini ifade etti.


- YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağını bildirdi.

MEB, yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda, 12 Ekim'de başlayacak ikinci aşamanın uygulama programının detaylarını 81 ile gönderilen yazıyla paylaştı.

Buna göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf ile ortaokul 8'inci sınıflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati (2 gün, 6 6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati (2 gün, 7 7 ) uygulanacak.

Lise hazırlık sınıfları ve 12'inci sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8 8) yapılacak.

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8'inci sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecek.