POLİTİKA Haber Girişi : 01 Ağustos 2018 18:35

Nusaybin Meslek Yüksekokulu TBMM'ye taşındı

Nusaybin Meslek Yüksekokulu TBMM'ye taşındı
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılan ancak daha sonra 'Güvenlik gerekçesiyle Artuklu'ya taşınan Nusaybin Meslek Yüksekokulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşındı.
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılan ancak daha sonra 'Güvenlik gerekçesiyle' Artuklu'ya taşınan Nusaybin Meslek Yüksekokulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşındı.
HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar tarafından cevaplaması istemiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulan soru önergesi içeriği şöyle:
"Mardin'in Nusaybin ilçesinde iki yıldır faaliyet gösteren Nusaybin Meslek Yüksekokulu, 2015 yılında ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasağı gerekçe gösterilerek Mardin'e taşınmıştır. Nusaybin'de öğrenimini sürdüren birçok öğrenci ile yaklaşık 15'e yakın personel de Mardin'de görevlendirilmiştir.
Öte yandan 2011 yılında Nusaybin Meslek Yüksekokulu binası için tahsis edilen 90 dönümlük arazi üzerinde herhangi bir çalışma yapılmadığı ve bu nedenle önce hazineye sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiği de basına yansıyan bilgiler arasında yer almıştır.
Bu bağlamda;
1- Mardin'in Nusaybin ilçesinde faaliyet gösterirken sokağa çıkma yasağı gerekçe gösterilerek Mardin merkeze taşınan Nusaybin Meslek Yüksekokulu'nun tekrar Nusaybin'e taşınması söz konusu olacak mıdır?
2- Sokağa çıkma yasağı sonlanmasına rağmen Bakanlığınızın, okulun eski yeri olan Nusaybin'e taşınması yönünde bir kararı yok ise bu kararın gerekçesi nedir?
3- Okulun taşınması sırasında ulaşım nedeniyle mağdur olan öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerin ve devamında personelin mağduriyetleri giderilmiş midir?
4- Sokağa çıkma yasağı gerekçe gösterilerek boşaltılan ve Mardin'e taşınan Nusaybin Meslek Yüksekokulu arazisinin hangi amaçla kullanıldığı yönünde bir çalışmanız var mıdır?
5- Daha önce Nusaybin Meslek Yüksekokulu için Nusaybin'de Çağlar, Çatalözü ve Akçalarla Mahallesinde tahsis edilen 90 dönüm arazi neden kullanıma açılmamıştır?"