EĞİTİM Haber Girişi : 06 Haziran 2024 11:50

Nusaybin YKS'ye hazır

Nusaybin YKS'ye hazır

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, Nusaybin ÖSYM İlçe Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Fazıl Emek tarafından sınavla ilgili yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilgili Bina Yöneticilerine eğitim sunumları yapıldı.

 

Emek, “Nusaybin’de 2024 YKS sınavına, 3 oturumun toplamına göre 46 okulumuzda yaklaşık 10.500 aday sınava girecektir.”

Sınav öncesi, sınav günü ve sonrasında alınacak tedbirler hakkında bilgi veren Emek, 2024 YKS sınavlarının yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, ilçe sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili toplantı ve çalışmaların yapıldığını aktararak “Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç bölümde yapılacak olan YKS’nin, 08 Haziran Cumartesi ve 09 Haziran Pazar günleri gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

Adaylar Dikkatli Olmalı
YKS sınavına girecek adayların, Sınav Giriş Belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sınav kılavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve ayrıca sınava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarına almamaları konusunda adaylara uyarılarda bulunan Emek, “Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyen adaylar için, 08 Haziran Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 09 Haziran Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü açık olacaktır. Adayların sınav günleri sabah oturumları için sınav binasına alınacağı son saat 10.00, öğleden sonraki oturum için saat 15:30’dur. Bu saatlerden sonra sınav binasına adaylar kesinlikle alınmayacaktır. Adayların sıkıntı yaşamamaları için bu hususları dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir" şeklinde açıklama yaptı.

 

Sınav Gününde Vatandaşlara Gürültü Kirliliği Uyarısı
Sınav günü binalarımızın girişlerinde yığılmalara sebebiyet vermemek adına ailelerimizin binalarımızın bahçelerine alınmayacağını, durum ile ilgili Bina Yöneticilerinin gerekli tedbirleri almaları konusunda bilgilendirildiğini söyleyen Emek, ayrıca adaylarımızın sağlıklı bir ortamda sınavlarını gerçekleştirmeleri ile ilgili, Nusaybin İlçe Kaymakamlığı başta olmak üzere, İlçe Emniyet ve Jandarma Komutanlığı ve ilgili kurumların gerekli tedbirleri aldıklarını ve Nusaybin halkından da gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda duyarlı olmalarını ricasında bulundu. Emek, ÖSYM Nusaybin İlçe Koordinatörlüğü olarak sınav güvenliği ile ilgili gerekli tüm tedbirlerimizi alarak yapılacak olan sınavlara hazır olduklarını ifade ederek, 2024 YKS sınavına girecek tüm adaylara da başarılar diledi.