EĞİTİM Haber Girişi : 13 Mayıs 2024 20:57

Nusaybinli öğrenciler Biyolojide Altın Madalya kazandı

Nusaybinli öğrenciler Biyolojide Altın Madalya kazandı

Nusaybin Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi öğrencileri, biyoloji branşında katıldıkları uluslararası yarışmada 20 altın madalya kazanarak büyük başarı elde ettiler.

 

Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Almanya, Kırgızistan ve Tacikistan'dan oluşan 9 ülke öğrencilerinin katıldığı 20. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması (URFODU) Biyoloji branşına Nusaybinli öğrenciler damga vurdu.

 

Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmada ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden 20 öğrenci altın madalya kazandı.

 

Yarışma sonuçlarının açıklanmasından sonra Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi öğrencilerine tebrik mesajları yağdı.

 

Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"İLÇEMİZİN GURURU SEVGİLİ GENÇLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM.

XX. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması (URFODU) Finalleri'nde ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek Biyoloji branşında Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi 20 öğrencimiz altın madalya almaya hak kazandılar.

 

Büyük bir başarı gösteren sevgili öğrencilerimizi ve bu başarının sağlanmasında emeği geçen değerli öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" ifadelerinde bulundu.

 

Nusaybin İlçe Millî Eğitim Müdürü Ümit Çetin ise yaptığı açıklamada, Nusaybin'in eğitimdeki başarısının her geçen gün arttığını belirterek, Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi öğrencileri ve biyoloji öğretmeni Elif Çetiner'i tebrik etti.

 

Nusaybin Mustafa Çelik Fen Lisesinin kurulduğu ilk yılında uluslararası alanda adından söz ettirdiğini bildiren Ümit Çetin, bu başarının devam etmesi için her türlü desteği sunmaya devam edeceklerini söyledi.