EĞİTİM Haber Girişi : 09 Mayıs 2012 10:07

Starpet'ten Eğitime Destek

Starpet'ten Eğitime Destek
Starpet ikinci kardeş okulu olarak Mardindeki Nusaybin Gazipaşa İlköğretim Okulunu seçti.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Yüzde yüz yerli sermayeli akaryakıt şirketi Starpet, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü “Starpet-Staroil Kardeş Okul Projesi”ne devam ediyor. Mardin’deki Nusaybin Gazipaşa İlköğretim Okulu’nu kardeş okul olarak seçen Starpet, beş yıl boyunca okulun kütüphane, laboratuar, masa ve sıra gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak…

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan Starpet, topluma ve yaşadığı çevreye katkı sağlamayı amaçlayan “Starpet – Staroil Kardeş Okul Projesi”nin ikinci bölümünü hayata geçirdi. “Starpet – Staroil Kardeş Okul Projesi” kapsamında geçen yıl Tarsus Kız Meslek Lisesi’nin ihtiyaçlarını karşılayan Starpet, bu sene de Mardin’deki Nusaybin Gazipaşa İlköğretim Okulu’nu kardeş okul olarak seçti.
 
Bin 752 öğrencinin eğitim gördüğü Nusaybin Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun daha iyi şartlara sahip olması amacıyla başlatılan proje kapsamında, önümüzdeki beş yıl boyunca okula destek verecek yüzde yüz yerli sermayeli akaryakıt şirketi Starpet, ilk iş olarak öğrenciler için büyük tehlike arz eden pencere korkuluklarını onardı. Starpet ayrıca seçtiği kardeş okulda; bir sınıfın kütüphane olarak düzenlenmesi, laboratuar oluşturulması, binanın iç - dış boyanması, okul bahçesinde öğrencilerin oturacağı bank yapımı ve mevcut okul duvarının demir parmaklıkla kapatılması gibi pek çok acil ihtiyacı da karşılayacak.
Öğrencilerin yaşadığı sıra ve masa sorununa da çözüm üretecek Starpet’in, Nusaybin Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına devam edeceğini anlatan Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, “Starpet ve Staroil olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle doğaya ve topluma çeşitli katkılarda bulunuyoruz. Eğitimin önemine inanan bir şirket olan Starpet, kardeş okul olarak Tarsus Kız Meslek Lisesi’nin ardından Mardin’deki Nusaybin Gazipaşa İlköğretim Okulu’nu seçti. Önümüzdeki beş yıllık dönemde, bu okulda eğitim gören tüm öğrencilerimizin daha iyi şartlara sahip olmaları için çalışmalar yapacağız” dedi. 
 
Starpet Garzan Şirketler Grubu ve yaptıkları diğer çalışmalar ile ilgili daha fazla bilgi almak için www.starpet.com.tr ve Starpet Madeni Yağlar hakkında bilgi almak için ise www.staroil.com.tr adresi ziyaret edilebilir.