GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mayıs 2024 10:36

SYDV Mütevelli Heyetine Tepealtı ve İkiztepe Mahalle Muhtarları seçildi

SYDV Mütevelli Heyetine Tepealtı ve İkiztepe Mahalle Muhtarları seçildi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra Nusaybin Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetinde yer alacak muhtarlar seçildi. Yapılan seçimlere göre mütevelli heyetine Tepealtı Muhtarı Murat Öztürk ve İkiztepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Latif Yenigün ilk defa seçildi.


Nusaybin Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan seçim öncesi SYDV seçimi hakkında muhtarlara bilgi verildi.


Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin başkanlığında ve SYDV daimi üyelerinden oluşan Kurum Müdürleri gözetiminde seçim yapıldı.

 

Kurulan sandıkta muhtarlar tarafından kullanılan oylar sonucunda Tepealtı Mahallesi Muhtarı Murat Öztürk 42 oy, İkiztepe Mahalle Muhtarı Mehmet Latif Yenigün 25 oy, Akarsu Mahalle Muhtarı Abdulkadir Elmas 25 oy, Balaban Mahalle Muhtarı Hamza Badur 24 oy ve Abdulkadir Paşa Mahalle Muhtarı Mehmet Selim Aslan 24 oy aldı.

 

42 oy alan Murat Öztürk birinci üye seçilirken, eşit oy alan İkiztepe ve Akarsu Mahalle muhtarları arasında kura çekildi. Kura sonucuna göre İkiztepe Mahalle Muhtarı Mehmet Latif Yenigün SYDV Mütevelli heyetine seçilen ikinci üye muhtar oldu.

 

SYDV Mütevelli heyetine seçilen Tepealtı Mahallesi Muhtarı Murat Öztürk ve İkiztepe Mahalle Muhtarı Mehmet Latif Yenigün kendilerini seçen muhtarlara teşekkür etti.