MARDİN Haber Girişi : 19 Haziran 2023 10:51

TISİAD heyeti Irak'a çıkarma yaptı

TISİAD heyeti Irak'a çıkarma yaptı
Türkiye Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) üyelerinden 25 kişilik bir heyet ile Irak -IKBY bölgesine çıkarma yaptı.

Türkiye Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) üyelerinden 25 kişilik bir heyet ile Irak -IKBY bölgesine çıkarma yaptı.

 

11-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaretlerde çeşitli sektör mensupları ve yatırımcı üyeler ile bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

 

Yapılan ziyaretle ilgili açıklama yapan TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik "Irak ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirecek hamleler anlamına gelen bu ziyaretler kapsamında öncelikle Erbil Başkonsolosumuzla bir araya geldik. Irak ve Türkiye'nin ilişkilerinin istikrarı açısından önem taşıyan bakanlıklar olan IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanlığı, İmar Bakanlığı, Tarım ve Su Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Ülkeler arası yatırım imkanlarını ele aldık. Ayrıca, bölgenin en önemli kentlerinden olan Duhok ve Süleymaniye'nin de Valilerle buluştuk. Üyelerimizin paydaşı olabilecek kurumlar olan Erbil Ticaret ve Sanayi Odası, Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ettik. Yönetimi devraldığımız günden bu yana Irak ve IKBY'de teşkilatlanmaya önem veren derneğimizin gözü, kulağı, sesi olan Erbil, Süleymaniye, Duhok, Bağdat, Necef ve Basra temsilciklerimize giderek görüş alışverişinde bulunduk. 

 

Üyelerimiz IKBY'de ihthalat alanında tanınmış firmalarla görüşerek B-1, B-2 görüşmelerini gerçekleştirdi. Derneğimizin daima gündeminde olan gümrük kapısı işlemleriyle ilgili olarak da Halil İbrahim Kapı Gümrük Müdürü'nü ziyaret ettik. 
Ziyaretimiz boyunca bizlere eşlik eden, ağırlayan tüm dostlarımıza ve beş gün boyunca çok başarılı bir performans ortaya koyan tüm üyelerimize yürekten teşekkür ederiz. Ülkemizin ve bölgemizin yarınları için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

TISİAD Yönetimi ve üyeleri ziyarettin çok olumlu geçtiğini kaydettiler.