GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ağustos 2023 12:20

TISİAD Heyeti, Nusaybin Sınır Kapısı için Ticaret Bakanlığını ziyaret etti

TISİAD Heyeti, Nusaybin Sınır Kapısı için Ticaret Bakanlığını ziyaret etti

Merkezi Mersin'de bulunan Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) Yöneticileri, Ticaret Bakanlığını ziyaret ederek uzun yıllardır kapalı olan Nusaybin sınır kapısının açılması konusunda görüşmelerde bulundular.

 

TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik başkanlığında oluşan heyette, Yik Başkanı Mehmet Selehattin Balkan, Yönetim Kurulu Üyesi Siraç Dündar, TISİAD Ankara temsilci Mustafa Geylani ile TISİAD Süleymaniye temsilcisi Fazıl Süleymanoğlu yer aldı.

 

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ile Türkiye İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya'yı ziyaret eden TISİAD Heyeti, derneklerinin Türkiye'de, Irak'ta ve Bölgede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 

İki ülke arasında gümrük sorunları ve ihracatçıların sorunlarını hakkında Bakan Yardımcısı Ağar'a rapor sunan TISİAD Başkanı Çelik daha sonra Gümrükler Genel Müdürü ile Nusaybin sınır kapısı hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

 

Ticaret Bakanlığının da, Gümrükler Genel Müdürlüğünün de Nusaybin Sınır Kapısını açma eğiliminde olduğunu belirten Başkan Çelik, "Suriye savaşı başladığından bu yana Nusaybin Sınır Kapısı tamamen kapandı. Şuanda hiç bir çalışma yok. Ben de hem Nusaybinli olmamdan dolayı hemde  bölgemizin kalkınması için çalışmaları yakından takip ettiğim için TISİAD heyetimizle birlikte böyle bir girişimde bulundu. Bakanlık nezdinde olumlu karşılandığını gözlmeledik. Nusaybin Sınır Kapısının açılması için çalışmalarımız devam edecektir. İnşallah olumlu bir sonuç elde ederek Nusaybin'in, Mardin'in ve dolayısıyla bölgemizin kalkınmasına katkı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.