MARDİN Haber Girişi : 08 Kasım 2019 17:24

Türk ve Rus askerleri Kamışlı ile Derik arasında devriye attı

Türk ve Rus askerleri Kamışlı ile Derik arasında devriye attı
Soçi Mutabakatı kapsamından Türkiye ve Rusya askerleri Fırat'ın doğusunda 3'üncü kez ortak kara devriyesi yaptı.

Arif Altunkaynak - Nusaybinim

Soçi Mutabakatı kapsamından Türkiye ve Rusya askerleri Fırat'ın doğusunda 3'üncü kez ortak kara devriyesi yaptı.

 

Türkiye ve Rusya'nın üçüncü kara devriyesi, Şırnak'ın İdil ilçesi Alakamış köyünün karşısında bulunan Suriye'nin Kahtaniye ve El Malikiye (Derik) ilçeleri arasında bulunan Dayrunağa bölgesinde başladı. 

 

Türkiye zırhlı birliklerine ait 4 araç, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Alakamış köyü yakınlarından beton duvardan açılan kapıdan, El Kahtaniye ve El Malikiye ilçelerin arasında bulunan Dayrunağa köyüne geçti. 

 

Burada bekleyen Rusya birlikleriyle saat 10.00 sıralarında devriye faaliyetine başladı.

 

- Devriye 3 saat 45 dakika sürdü
Saat 10.00'da başlayan 3. Türk Rus kara devriyesi saat 13.45'te sona erdi. Türkiye'ye ait dört zırhlı araç devriye bitiminde tekrar Alakamış köyündeki sınır girişine gelerek Türkiye'ye giriş yaptı.

 

- Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı

Öte yanda Milli Savunma Bakanlığı, devriye bitiminde açıklama yaptı.

 

Milli Savunma Bakanlığı web sitesinen yapılan açıklamda, "Türk ve Rus askeri unsurlarının, İHA’ların da iştirakiyle Fırat’ın doğusundaki üçüncü kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı. Kamışlı ile Derik arasındaki bölgede icra edilen üçüncü kara devriyesine her iki taraftan dörder araç olmak üzere toplam sekiz kara aracı ve İHA’lar iştirak etti. Türk ve Rus askeri unsurları, 10 kilometre derinlikte 88 kilometre uzunluğundaki güzergâhta devriyeyi tamamladı" ifadeleri kullanıldı.