KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 27 Mayıs 2021 21:33

Uluslararası Nusaybin Sempozyumu başlıyor

Uluslararası Nusaybin Sempozyumu başlıyor
Nusaybin Kaymakamlığı, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Nusaybin Belediyesi iş birliğinde iki yıldır yapılması planlanan 'Uluslararası Nusaybin Sempozyumu' Online olarak yapılacak.

Nusaybin Kaymakamlığı, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Nusaybin Belediyesi iş birliğinde iki yıldır yapılması planlanan 'Uluslararası Nusaybin Sempozyumu' Online olarak yapılacak.

 

İki yıl önce planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen sempozyum, Mardin Artuklu Ünversitesine ait www.youtube.com/mauniv adlı Youtube kanalından canlı yayımlanacak.

 

28 Mayıs saat 09.00'da başlayacak sempozyumun açılış konuşmaları Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın tarafından yapılacak.

 

2 gün boyunca sekiz oturum halinde olacak Uluslararası Nusaybin Sempozyumunda, Nüfus ve Şehirleşme İlişkisine Bir Örnek, Nusaybin Şehri, Nusaybin Nesturi Metropolitliği (410-1616) ve Nesturilerin Bölgedeki Sonları, Nusaybin'in Birinci Dünya Savaşı'nda Lojistik Açıdan Önemi Üzerine Bazı Tespitler, Eskiçağ'da Nusaybin Arkeolojisi ve Tarihi, Moğol istilasından Ak-Koyunlu Devletinin İnkırazına Ortaçağ'da Nusaybin, iki Dünya Arasında El Değiştiren Şehir, Nusaybin ve 363 Barışı, Tefsirlerde Nusaybin Cinleri ve Konu Hakkında Nakledilen Rivayetlerin Tahlili, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Geçişte Türkiye'de Modernleşme Politikalarının Kültürel Coğrafyaya Etkileri: Nusaybin Süryani Cemaati Örneği ile Moğol istilası Sırasında Nusaybin ve Çevresi gibi başlıca konular ele alınacak.

 

Alanında uzman birçok Profesör, Doçent, Doktor, Tarihçi ve Araştırma Görevlisinin katılacağı sempozyumun son oturumu 29 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30'da yapılacak.