POLİTİKA Haber Girişi : 18 Kasım 2018 13:01

HDP’den Aday Adaylık başvurusu başlıyor

HDP’den Aday Adaylık başvurusu başlıyor
Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimler için HDP'den Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi il ve ilçe belediye meclis üyelikleri için 20 Kasım’dan itibaren başvuruların alınacağı duyuruldu.
Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimler için HDP’den Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi il ve ilçe belediye meclis üyelikleri için 20 Kasım’dan itibaren başvuruların alınacağı duyuruldu.
HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut ve Eş başkanı Samiye Demir tarafından yapılan açıklamada, yerel seçimler için hazırlıkların sürdüğü belirtildi. HDP olarak seçimlere en güçlü şekilde girmek için çalıştıklarını ifade eden Kut ve Demir, 20 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında başvuruların alınacağını, başvuru yapmak isteyenlerin ilçe teşkilatından başvuru evraklarını alarak HDP Mardin İl teşkilatına başvurabileceklerini ifade etti.
HDP’den Aday Adayı kriterleri şöyle açıklandı.
“a) HDP Programıyla ve tüm bileşenlerimizle yürüttüğümüz ortaklaşmış mücadelemizle çelişen, bu mücadeleye karşı eylemlerin içinde bulunmuş olanlar ile Parti Tüzük ve ilkelerine aykırı davranışlarda bulunması nedeniyle hakkında ilgili parti yetkili organlarının vermiş olduğu disiplin yaptırımı olan veya disiplin soruşturması devam eden kişiler aday adayı olamaz. 
b) Partimizin kadın özgürlük çizgisini ve eşit temsil ilkesini benimsememiş olanlar aday adayı olamazlar. 
c) Kadına yönelik şiddet uygulamış olanlar aday adayı olamazlar. 
d) Çok eşlilik durumu olanlar aday adayı olamazlar. 
e) Aday adayı başvuru ücretleri şöyledir: 
-Belediye ve İl Genel Meclis Üyelikleri: 500 TL 
-Belde belediye eş başkanları için: 1.000 TL 
-İlçe Belediye eş başkanları için: 2.000 TL 
-İl Belediye eş başkanları için: 3.000 TL 
-Büyükşehir Merkez İlçe Belediye eş başkanları için: 4.000 TL 
-Büyükşehir Belediye eş başkanları için: 5.000 TL 
f) Elden ücret kabul edilmeyecek, başvuru ücreti partimizin banka hesabına yatırılacaktır. 
ADAY ADAYI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER: (HER BELGEDEN BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ ÜYELİKLERİ İÇİN 2 ADET, BELEDİYE EŞ BAŞKANLIĞI İÇİN 3 ADET OLACAKTIR) 
1.KİMLİK FOTOKOPİSİ ya da NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (e-devletten alınabilir) 
2. ARŞİVLİ ADLİ SİCİL BELGESİNİN ASLI (e-devletten aday adaylığı için alınacak adli sicil belgesi de geçerli olacaktır. Aday adayı olmaya engel mahkumiyeti olanlar KESİNLEŞTİRİLMİŞ MEMNU HAKLARININ İADESI Belgesinin Aslını da ekleyeceklerdir. Kesinleşmiş her dava için ayrı ayrı belge alınacaktır. Genel merkeze gönderilen dosyada bu belgenin fotokopisi olabilir.) 
3. DİPLOMA FOTOKOPİSİ 
4. Erkek Aday Adayları için ASKERLİK BELGESİ (e-devletten de alınabilir) ya da askerlikle ilişkisi olmadığına dair belge 
5. Başvuru ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu. 
Hesap No: Denizbank Diyarbakır Plaza Şb (Şube Kodu: 2055 Hesap Numarası: 12975049 İBAN-TR860013400001297504900001) 
6. Kadın, genç (18-25), engelli ve KHK mağduru aday adaylarından ücret alınmayacaktır."