POLİTİKA Haber Girişi : 10 Ocak 2015 14:40

Hüda-par Nusaybin’de 1. Olağan Kongresini yaptı

Hüda-par Nusaybin’de 1. Olağan Kongresini yaptı
Hüda-Par Nusaybin teşkilatı 1. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Halil Talayhan tekrar başkan seçildi.
 
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Hüda-Par Nusaybin teşkilatı 1. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Halil Talayhan tekrar başkan seçildi.

Hüda-par ilçe binasında yapılan kongre, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Divan seçiminden sonra konuşan Hüda-par Genel Başkan yardımcısı İsa Aydın, bu toprakların çok zulüm gördüğünü söyledi. Bundan sonra bu halkın çocuklarının bir daha zulüm görmesini istemediklerini bildiren Aydın: “Bizim siyasi arenaya çıkmanızı sebebi bu zulümdür.  90 yıldır bu halk inkâr edildi, yok sayıldı.  Ortaya çıkmamızın sebebi budur.  Tüm amacımız bu zulüm gören halkı tekrar fıtratına dönmesini sağlamaktır” dedi.

Amaçlarının makam olmadığını kaydeden Aydın, makam peşinde olsalardı bunu çoktan elde edeceklerini söyledi.

Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizi tanımayanlar çıkıp farklı şeyler söylüyor.  Tüm Kürdistan’da kurulan partilerde parti tüzüğüne Kürdistan sınırlarını çizen tek parti Hüda-par’dır.  Bizim tüzüğü okuyanlar kendini burada görecektir. Bize göre küfür dahi olsa Ezidilerin kendi hukuklarıyla yönetilmesidir.  Bizim yapacağımız İslami tebliğdir. Kurulduğumuz günden buyana çok baskıya uğradık.  Bizim ortaya çıkmanızla bazıları bizi kabul etmeyeceklerini ve bizim burada olamayacağınızı söylüyorlar.  Biz Kürdüz ve burada olacağız.  Bu bölgede yine Kürt çocukları üzerinde oyunlar oynuyorlar.  Kim hayır kim dürüst olacak zaman gösterecekler. Biz daha önce nasıl Kürdistan’ı terk etmediysek bugün de terk etmeyeceği. Biz inşa etmeye geldik bozmaya değil.”

Aydın’dan sonra konuşan Hüda-par il başkanı Şeyhmus Akman da siyasetin kendileri için amaç değil araç olduğunu söyledi.

İnsanlığın atası Hz. Âdem’den buyana başlayan hak ve batıl davasının kendileriyle devam ettiğini kaydeden Hüda-par il başkanı Akman: “Bu kutlu bir davadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa referansı İslam’dan alan bir siyasi partiyiz. Gayemiz adalet, huzur ve kardeşliğin tesisidir. Bu doğrultuda inşallah çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra mali ve faaliyet raporları okundu. Daha sonra seçime geçildi.

Seçime tek aday olarak giren Halil Talayhan, 31 seçmenin tamamının oyunu alarak başkan seçildi.