GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ekim 2021 20:03

Kaymakam Kayabaşı, Nusaybin’in geleceği turizmdedir

Kaymakam Kayabaşı, Nusaybin’in geleceği turizmdedir
Tarihi Çarşı Esnafını Ziyaret Eden Kaymakam/Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı, “Nusaybin’in Geleceği Turizimdedir. Bu Yönde Çalışmalarımız Sürüyor” dedi.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başka Vekili Ercan Kayabaşı, ilçe merkezinde günlük esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.
 
 
Tarihi Nusaybin Çarşısını ziyaret eden Kayabaşı, esnafların taleplerini dinleyerek bol kazançlar diledi.
 
 
Esnaflarla sohbeti sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına bağlı Plan ve Proje Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Tarihi Nusaybin Çarşısı” Projesine değinen Kayabaşı,  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut Demirtaş’ın destekleriyle çalışmaların sürdüğünü belirtti.
 
 
Nusaybin’de yerli ve yabancı turistlerin geçebileceği çok sayıda tarihi ve kültürel yapıların olduğunu hatırlatan Kayabaşı, “Dünyanın İlk Üniversitesi Mor Yakup Kilisesi ile hemen yanında Zeynel Abidin Camisi bulunuyor. Her iki mabet ‘İnanç Parkı’ adıyla Unesco Dünya Mirası Koruma Geçici Kabul Listesi’nde yer alıyor. İdareciler olarak bizim, STK’ların, esnafımızın, turizmcilerimizin, ülkenin veya dünyanın farklı şehirlerinde yaşayan hemşehrilerimizin üzerine düşen, kültürel mirasımızı tanıtarak ilçemizi bir turizm şehri haline getirmektir. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.
 
 
Nusaybin’in tanıtımı için üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını bildiren Tarihi Nusaybin Çarşısı Esnafı, ziyaretlerinden dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı’na teşekkür etti.