YAŞAM Haber Girişi : 08 Mayıs 2021 18:30

Kaymakam Yalçın, yaşlı pazarcının tüm yumurtalarını satın aldı

Kaymakam Yalçın, yaşlı pazarcının tüm yumurtalarını satın aldı
Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın pazarda köy yumurtalarını satan yaşlı bir pazarcı gördü. Yalçın, tüm yumurtaları satın alarak yaşlı adamı evine gönderdi.

içişleri Bakanlığı'nın 'Pazar Yerleri Genelgesi' kapsamında Nusaybin Hınıs Caddesi üzerinden pandemi kuralları uygunluğuna göre pazar kuruldu. Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın pazarda köy yumurtalarını satan yaşlı bir pazarcı gördü. Yalçın, tüm yumurtaları satın alarak yaşlı adamı evine gönderdi.

 

Mardin Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik ve Birim Müdürleri, pazar yerinde denetimlerde bulundu.

 

'Pazar Yerleri Genelgesi' kapsamında yapılan denetimlerde vatandaşların ve pazarcı esnafının belirlenen tedbirlere, maske ve mesafe kurallarına uymaları konusundaki hassasiyeti dile getiren Yalçın ve Süzen, bir süre pazardaki ürünlerin fiyatlarını inceleyerek pazarcı esnafıyla sohbet etti.

 

-KAYMAKAM YALÇIN, TÜM YUMURTALARINI SATIN ALARAK YAŞLI PAZARCIYI EVE GÖNDERDİ
İçişleri Bakanlığı'nın 'Pazar Yerleri Genelgesi' kapsamında Hınıs Caddesinde kurulan pazar yerini ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, denetimler sırasında köy yumurtalarını satan yaşlı bir pazarcıyı gördü. Yaşlı adama yumurta fiyatını soran Kaymakam Yalçın, "Yumurta alacaktım senden alayım amca. Yumurtaları alayım seni eve göndereyim. Yumurtaların hepsini alsam hakkını helal eder misin?" dedi. Yaşlı adamın "tüm yumurtalarım bu kadar" demesi üzerine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yalçın yumurtaları alarak yaşlı adamı eve gönderdi.

 

Yalçın, pazar yerinde denetimlerin gün boyu sürmesi için Emniyet ve Zabıta Görevlilerine talimat verdi.