TÜRKİYE Haber Girişi : 02 Mart 2013 15:35

Mardin, Turizm Sezonuna Hazırlanıyor

Mardin, Turizm Sezonuna Hazırlanıyor
Farklı dinleri, dilleri ve kültürleri ile açık hava müzesi olan Mardin, turizm sezonuna hazırlanıyor.
Farklı dinleri, dilleri ve kültürleri ile açık hava müzesi olan Mardin, turizm sezonuna hazırlanıyor. Yılda bir milyon yerli yabancı turist ağırlayan Mardin, bakım ve onarım çalışmaları ile adeta bir şantiye görünümünde. Mardin Valiliği, belediye ile çeşitli sivil toplum örgütleri, yaklaşan yeni turizm sezonu için çaba harcıyor. Otellerde bakım ve onarımlar tamamlandı. Tarihi yerlerin restorasyon çalışmalarının bitmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kültür Bakanlığı tarafından 2001 yılında UNESCO dünya kültür mirasına aday şehir gösterilen Mardin'in, gerek yurt çapında, gerekse uluslararası alanda tanıtımı için kurumlararası koordinasyonla çaba gösterdiklerini söyledi. 2012 yılında 900 bin dolayında yerli ve yabancı turistin gezdiği Mardin'i, bu yıl 1 milyon turiste gezdirmeyi hedeflediklerini anlatan Ayvaz, baharın gelmesi ile birlikte birinci caddenin her iki yakasında başlattıkları yıkım ve onarım çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti.

Ayvaz, "Mardin sokakları çekiç sesleri ile yankılanıyor. Mardin, adeta şantiyeye dönüştü. Nisan ayında turizm haftası açılışına kadar belirlediğimiz bütün beton binaların yıkımı ve tarihi yerlerin restorasyonlarını tamamlayacağız. Altyapı çalışmasını hızlandırdık. Vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz. Turizm sezonu başladı. Esnafımızın kendine çeki düzen vermesini istiyorum. Amaç, Mardin'i dünya turizm merkezi haline getirmektir." dedi.

Yaklaşan turizm sezonu öncesi ilde temizlik çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayan Vali Turhan Ayvaz, "Yerli ve yabancıların temiz bir çevrede ağırlanmaları için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. El birliği içinde bu sorunun üstesinden gelmeliyiz. Mardin'in hak ettiği turistik potansiyeli çekmektir. Bu hedefimiz en az bir milyon turisttir." şeklinde konuştu. /Haberler.com