MARDİN Haber Girişi : 16 Mayıs 2012 09:07

Memurlar zam önerisini beğenmedi

Memurlar zam önerisini beğenmedi
Memur-Sen Konferderasyonu Mardin Temsilciliğine bağlı sendika başkan, temsilci ve üyeleri ortaklaşa düzenledikleri basın açıklaması hükümetin verdiği zam teklifine tepki gösterdiler.
Memur-Sen Konferderasyonu Mardin Temsilciliğine bağlı sendika başkan, temsilci ve üyeleri ortaklaşa düzenledikleri basın açıklaması ile hükümetin memur ve memur emeklileri için verdiği zam teklifine tepki gösterdiler.     Sendika binası önünde basın açıklaması yapan Memur-Sen üyeleri adına açıklamayı İl Başkanı Mustafa Aydın yaptı. Aydın açıklamasında hükümetin verdiği zam teklifine tepki göstererek, "Kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinde kritik bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. 30 Nisan’da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, 8-9 Mayıs tarihlerinde hizmet kollarının teklifleri üzerinde yoğun bir çalışma yapılmıştır."dedi.
    İktidar aleyhinde sloganların atıldığı basın açıklamasında Aydın, "Kamu İşveren Heyeti, hizmet kolunu ilgilendiren birçok teklifi genel toplu sözleşmenin kapsamına alırken, doğrudan kamu görevlilerini etkileyen ve haklı gerekçelerle toplu sözleşme masasına getirilen bazı tekliflerle ilgili olarak, mali ve sosyal hak kapsamında olmadığı yönünde görüş beyan etmiştir. Bu yaklaşım Kamu İşveren Heyeti’nin yeterince sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadığını, aksine teklifleri reddetme anlayışı üzerine politika geliştirdiğini göstermektedir."diye konuştu.
    Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri, 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacaklarını, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlanıncaya kadar da mücadele edeceklerini belirten Aydın, Memur-Sen’in toplu sözleşme tekliflerini genel hatlarıyla hatırlattı. Aydın açıklamasında ayrıca “Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine, 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14 oranında artış istiyoruz. Taban aylığına, 2012 yılı için yüzde 16 artı 120 TL seyyanen zam, 2013 yılı için yüzde 14 artı 80 TL seyyanen zam yapılmasını teklif ediyoruz." şeklinde konuştu.
    "Kıdem aylığı gösterge rakamı 20’den 100’e çıksın, 25 yıllık süre sınırlaması uygulanmasın" diyen Aydın, "Yan ödeme katsayısı üç kat arttırılarak aylık katsayısı ile eşitlenmelidir. Toplu sözleşme ikramiyesi 2012 yılında 90, 2013 yılında 120 TL olarak uygulanmalıdır. Eş yardımı 2012 için 200, 2013 için 250 TL olarak uygulansın" ifadelerinde bulundu.
    Çocuk yardımının, üniversite öğrenimi gören çocuklar için bir kat artırımlı ödenmek üzere 2012 için 50, 2013 için 60 TL olmasını istediklerini kaydeden Aydın, "Her gün için 4 TL ulaşım, her öğün için 5 TL yemek yardımı istiyoruz" dedi. Mardin iletişim