GÜNDEM Haber Girişi : 26 Temmuz 2015 13:38

Mor yakup’ta yol açma ve genişletme çalışması

Mor yakup’ta yol açma ve genişletme çalışması
Nusaybin Belediyesi Moryakup Mahallesi’nde yol açma ve genişletme çalışması yapıyor.
Nusaybinim.com haber servisi
Nusaybin Belediyesi Mor yakup Mahallesi’nde yol açma ve genişletme çalışması yapıyor. Çalışma hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü, “ halkın Kaymakam Sabri Başköy Sokak’ına gitmesi için dakikalarca yürüyordu. Belediyenin verdiği kararla Karagöz Sokak’la birleştirip gidiş gelişlerin daha rahat olmasını sağladık” denildi.

Nusaybin Belediyesi ekipleri Mor yakup Mahallesi’nde Karagöz ve Kaymakam Sabri Başköy Sokak’ın kesişimde imar planına uygun olmayan bir şekilde örülen duvar yıkıldı. Uluğbey Sokak 34 ada 7 nolu parsel imar planına uygun yapılmayan 36 metrelik duvar ekipler tarafından yıkılarak Karagöz ve Kaymakam Sabri Başköy Sokak’ın kesişimi sağlandı. Böylelikle halkın diğer sokağa geçişi kolaylaştırıldı.

Mor yakup Mahallesi Uluğbey Sokak 34 ada 7 nolu parsel imar planına uygun yapılmayan 36 metrelik duvar yıkıldı. Ev sahibinin mağdur olmaması için yıkılan duvar imara planına uygun bir şekilde yapıldı.  Yıkımla birlikte karagöz sokak ile kaymakam sabri Başköy sokakla birleştirildi. Yıkım esnasında 36 metre duvar avlusu yıkılan yurttaşın mağdur olmaması için duvar tekrardan belediye ekiplerimiz tarafından örüldü.

Mahalleli memnun
Yapılan çalışmayı değerlendiren mahalle sakinleri, hizmetlerden çok memnun olduklarını belirterek, Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya ve Cengiz Kok’e kentte yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.