GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ocak 2012 09:10

MT-Der Söğütlü ve Ortaköy'de konferans

MT-Der Söğütlü ve Ortaköy'de konferans
MT-Der Söğütlü ileOrtaköyde Peygamber Efendimiz (SAV) ve Sahabe Gibi Yaşamak konulu halka açık konferanslar düzenledi.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Manevi Tekâmül Derneği,  Midyat’ın Söğütlü Beldesi ile Mardin’e bağlı Ortaköy’de “Peygamber Efendimiz (SAV) ve Sahabe Gibi Yaşamak” konulu halka açık konferanslar düzenledi.
    Konferansın içeriği ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Fasih ASLAN, şunları dile getirdi: “Bugüne kadar yaptığımız konferanslarda, Allah’ın doğrularını yine Allah’a güvenerek her yerde anlatmaya çalıştık. Ömrümüz bu dünyada devam ettiği sürece Kur’ân’da yazılanları anlatmaya devam edeceğiz. Gözlerimiz hakikatlere kapatarak, onları görmezden gelerek mutlu  bir toplum oluşturamadığımızı gördük. Müslümanlar olarak bizler bir mevzuyu medeni insanlar gibi oturup konuşamadığımızı gördük. Bu, son derece ciddi bir konudur. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğu, birbirlerine zarar verici davranışlar sergilediği,  anlayışın hemen hemen kalmadığı; sevgi, kardeşlik, dostluk gibi temel değerlerin yitirildiği bir zamanı yaşıyoruz. Bu dönemde mutlaka, aklı selim insanların bir araya gelip bu konuları karşılıklı olarak konuşmaları ve çözüm üretmeleri gerektiğine inanıyoruz. Biz bunu, yıllardan beri yapmaya çalıştık. Daha önce de ifade ettiğim gibi, aynı dini, dili, mezhebi, ırkı, cinsi vs. paylaşmak zorunda değiliz. Ama zorunlu olan şudur ki; hepimiz aynı şehirde ve birlikte yaşayan insanlar olarak, birbirimize yaşam alanlarımızı genişleterek yaklaşmak zorundayız. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü içinde konuşabilecek bir düzeye ulaşmalıyız. Hepimizin kardeş olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır.
 Ne kadar bu dünyada kalacağımızı bilmiyoruz. Bu süreyi huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamak herkesin hakkıdır. Bu konuda birbirimize mutlak manada yardımcı olmalıyız.                                           
    Sevginin hakim bir dünya, her zaman özlemimiz olmuştur. Sevgi, mutluluğa açılan yegane kapıdır. Sevgi kapısından geçmeyenin mutluluk bahçesine girebilmesi mümkün değildir. “Bugün insanların çok büyük bir çoğunluğu neden mutsuzdur?” sorusunun cevabı bunda gizlidir. Sevgisizlik. Sevmeyi bizlere öğretemediler. Öğretmeleri gerekenler de öğrenmemişlerdi. Onun için sevemediler ve sevdiremediler. Topluma seven ve sevdiren, mutlu olan ve mutlu eden insanlar lazım. Ama şunu da ilave etmeden geçmemek gerek; sevmek için sevginin kaynağına yaklaşmak lazım. ALLAH sevginin yegane kaynağıdır. Allah’a ne kadar yakınsak insanları o kadar sevebiliriz. Allah’ı seven, kullarını da sever. Allah’a olan sevgimiz arttıkça insanlara karşı sevgimiz de o oranda artar. Allah’ı sevmek, görevlendirdiği elçilerine uymakla anlam kazanır ( Al-i İmran-31).
    “İslâm sevgi dinidir” denilir, o halde gelin insanları sevelim. “İslâm hoşgörü dinidir” denilir, o halde gelin insanları hoş görelim. Dünya hayatı, birbirimizi üzecek, kıracak kadar uzun değil. Neyi paylaşamıyoruz, bunu anlamakta çok zorluk çektiğimiz belirtmek isterim.
    Neticede, biz tüm insanları kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Onları tüm kalbimizle çok seviyoruz. Herkesin hem dünya hayatında hem de ahiret hayatında mutlu ve huzurlu yaşamalarını istiyoruz. Bunun reçetesini Allah’ın kelamından anlatmaya gayret gösteriyoruz. Ve bu konferanslarımız inşallah devam edecektir. Çünkü gittiğimiz her yerde, mutlaka tekrar gelip konferans vermemizi istiyorlar. İnsanları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Unutmayın, bu dünya insanlarla güzeldir.”