GÜNDEM Haber Girişi : 28 Şubat 2023 21:29

NESO Başkanı Ömer Özel'in girişimleriyle Fırıncı esnafı zam yapmama kararı aldı

NESO Başkanı Ömer Özel'in girişimleriyle Fırıncı esnafı zam yapmama kararı aldı
Nusaybin Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel'in girişimleri ve talebi ile Nusaybin'de Fırıncı esnafı ekmek fiyatlarına zam yapmama kararı aldı.

Mardin Fırıncılar Odası tarafından fırıncılara tebliğ edilen ekmeğe zam haberine tepkiler devam ederken, Nusaybin Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel'den Nusaybin'de ekmek fiyatlarının ramazan ayı sonuna kadar sabit bırakıldığına dair açıklama geldi.

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki deprem 11 şehri etkilerken milyonlarca vatandaş ise mağdur oldu.

 

Depremin etkilediği 11 şehir'den Mardin'e gelerek Mardin'de barınan 30 binden fazla misafirin bulunduğu bir şehirde ekmeğe yapılan zammın böylesi zor bir dönemde yersiz olduğuna dair tepkilerini dile getiren vatandaşlara günün güzel haberi Nusaybin'den geldi.

 

 

Mardin Fırıncılar Odası'nca dün gece duyurulan; 3,5 liradan satılan 200 gram ekmeğin % 15 zamla 4 liradan satılacağına dair habere karşı, Nusaybin Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, İlçedeki fırıncı esnafıyla yaptığı görüşmeler üzerine bölge insanının geçtiği bu zor süreçte ekmek fiyatlarına zam yapmayacaklarını, aksine ekmek fiyatlarının mübarek ramazan ayı boyunca da eski fiyatından vatandaşlara ulaştırılmaya devam edeceğini açıkladı.

 

'Nusaybinli fırıncı esnaflarımız adına ekmek fiyatlarına ilişkin kamuoyuna açıklama yapmamız zaruri olmuştur.' diyerek açıklamasına başlayan Başkan Özel, "Özellikle ülkece geçirdiğimiz bu zor günlerde ilçe olarak 1000'e yakın depremzede ailemizi misafir etmekteyiz. Bu süreçte Nusaybinli esnaflarımız, sorumlu esnaflık bilinciyle bırakın ürünlere zam yapmayı aksine fiyatları sabitlemiştir. Bu kapsamda medya kuruluşlarında yer alan ekmek fiyatlarına gelen zam tarifesinin ilçemizde mübarek ramazan ayı öncesi ve ramazan ayı süresince de uygulanmayacağını ifade eder tüm esnaflarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum."