POLİTİKA Haber Girişi : 16 Ekim 2011 11:12

Nusaybin BDP 2. Olağanüstü kongresi yapıldı, yeni başkan Şehabettin Güler oldu

Nusaybin BDP 2. Olağanüstü kongresi yapıldı, yeni başkan Şehabettin Güler oldu
BDP Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2. olağanüstü kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Şahabettin Güler başkan seçildi.
Nusaybin BDP 2. Olağanüstü kongresi yapıldı, yeni başkan Şehabettin Güler oldu
Nusaybin BDP 2. Olağanüstü kongresini yaptı
- Şahabettin Güler yeni başkan seçildi


Arif Altunkaynak
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2. olağanüstü kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Şahabettin Güler başkan seçildi.
    BDP 2. Olağanüstü kongresi Mitanni Kültür Merkezi Apê Musa Konferans salonunda yapıldı. Divan seçiminden sonra Divan başkanı İzzettin Cari kongre açılış konuşmasını yaptı.
    Kongrede konuşan Nusaybin Belediye başkanı Ayşe Gökkan, Kongrenin kendilerine bayram coşkusu yaşattığını bildirdi. Gökkan; "Kongrelerimiz, bizim için çok önemlidir. Kongrelerimiz bende bayram heyecanı yaşatıyor. Her ne kadar üzgün olsak da Kongre coşkusuyla bayram heyecanı yaşıyoruz." dedi.
    İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın 80 gündür tecrit edildiğini kaydeden Başkan Gökkan, Türkiye'nin imzaladığı uluslarası anlaşmaları ihlal ettiğini ifade etti.
    Başkan Gökkan'ın konuşmasından sonra BDP ilçe başkanı Ali Damar ve yönetici Mehmet Nuri Kılıç tarafından faaliyet ve mali rapor okundu. Raporların oylamasından sonra seçime geçildi.
    Kongreye tek aday olarak giren Şahabettin Güler, 191 delegenin oyunu alarak başkan seçildi. Ayten Kahraman da eşbaşkan olarak kabul edildi.
    Seçim sonrası Eşbaşkanlar Güler ve Kahraman salondakilere kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Kongreye Nusaybin Belediye başkanı Ayşe Gökkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulğani Bilge,  Hak-par ilçe başkanı Hikmetullah Özmen, Eğitim-sen baş temsilcisi Abdullah Gökçe, BDP il yöneticisi İbrahim Ozan, Nusaybin Kent Konseyi genel sekreteri Seyfettin Yavuz, Kurdi-der, Seyder, Kuyumcular Derneği yöneticileri ile il meclis ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.
    Kongreye cezaevinde tutuklu bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım il genel meclis başkanı Nazım Kök'ün kutlama mesajı gönderdi.
    BDP Nusaybin ilçe yönetimi şöyle oluştu;
    Başkan: Şahabettin Güler, yöneticiler; Ayten kahraman, İbrahim Dilmeç, Adla Orhan, Nurettin Işık,Gülseren Kaya, Şemsettin Dinç. / Nusaybinim.com