GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 19 Ekim 2020 12:29 Haber Girişi : 19 Ekim 2020 12:30

Nusaybin'de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Nusaybin'de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı
Nusaybin’de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Nusaybin’de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.
19 Ekim Muhtarlar Günü, Nusaybin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önüne Muhtarlar Dernek Başkanı tarafından çelenk bırakılarak kutlandı.

 

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Nusaybin Başkanı Mehmet Latif Aslan tarafından konulan çelenkten sonra Dağiçi Mahallesi Muhtarı Mehmet Selim Al, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Dağ konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu teveccühle devlet-millet bütünleşmesinin tescillendiği bir demokrasi bayramı olan bu önemli gün vesilesiyle, görevlerimizi hakkıyla yerine getirebilmek, vatandaşlarımızın sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturabilmek adına son yıllarda yapılan çalışmalardan dolayı şükranlarımızı sunmak isteriz.
1829’dan bugüne kadar varlığını devam ettiren bu önemli müessesenin mirasçıları olarak bu özel günde görev başında şehit edilen muhtarlarımıza ve tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Son yıllarda adeta altın çağını yaşayan biz muhtarlar için şu ana kadar yapılan çalışmalarda başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız olmak üzere emeği geçenler herkese teşekkür eder saygılarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.

 

Törenin ardından Nusaybin Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdür vekili Usame Anlağan, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Nusaybin Başkanı Mehmet Latif Aslan ve beraberindeki muhtarlar, Nusaybin Belediyesi makamında Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan’ı ziyaret etti.

 

19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayan Temizkan, Muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.