EĞİTİM Haber Girişi : 24 Kasım 2021 14:49

Nusaybin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Nusaybin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Nusaybin’de tören düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Nusaybin’de tören düzenlendi. İlk program Cumhuriyet Meydanında yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Cemal Alp Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Cumhuriyet Meydanındaki tören sona erdi.

 

İkinci kutlama programı ise Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Metin Bilgiç günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kabul edilmesi tarihçesi hakkında bilgi veren Bilgiç, 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün dolayısıyla 1981 yılından beri  ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlandığını kaydetti.

 

Bilgiç konuşmasını şöyle sürdürdü,
“Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Günümüzde her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarına ulaşmayı öğreten, yönlendiren, kişidir öğretmen.

Çocuklarımızı, gençlerimizi temel kabiliyetleri ve topluma uyum becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek gibi büyük hedeflerimiz vardır. Bu hedeflere ulaşmakta en büyük gayreti biz göstereceğiz ve en büyük fedakârlığı da yine biz yapacağız.  Kazanılması gereken asıl büyük servet, erdem ve bilgeliktir. Evrensel medeniyet hiç şüphesiz fedakâr ve cefakâr öğretmenler sayesinde yükselecektir.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir söylevinde: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” Diyerek öğretmenlerin toplumların tarihinde oynadığı role vurgu yapmıştır. 

Bu ülkeye önemli hizmetler vererek emekli olan saygı değer meslektaşlarım,
Sizler, bizlere göre çok daha zor şartlarda çalıştınız. Anadolu’nun ücra köylerinde, ilgisiz, çaresiz, eğitimsiz çocuklar kalmaması için onlara ömrünüzü, sevginizi, yüreğinizi verdiniz. Hizmetlerinizden dolayı hepinize sonsuz teşekkür eder, Ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

Sözlerime son verirken, bu gün hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anar, dünyanın en saygın insanları olan, siz öğretmenlerimin huzurunda saygı ile eğilirim.
Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun!”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Metin Bilgiç’in konuşmalarından sonra Genç Öğretmenler adına Kübra Koçak bir konuşma yaptı. Müzik Dinletisi, Oratoryo ve öğrenci korosundan sonra Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

 

Emekli olan öğretmeler Halil Altun ve Ayten Taş Aydın’a İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Cemal Alp tarafında “Hizmet Şeref Belgesi” verildi.

 

Hafta boyunca yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Cemal Alp, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Siracettin Yenigün ve emekli olan öğretmenler Halil Altun ile Ayten Taş Aydın tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.