GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2019 13:40

Nusaybin'de Atatürk'ü anma programı düzenlendi

Nusaybin'de Atatürk'ü anma programı düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü nedeniyle Nusaybin'de anma programı düzenlendi.
Nusaybin'de Atatürk'ü anma programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü nedeniyle Nusaybin'de anma programı düzenlendi.

 

İlk program İlçe Jandarma Komutanlığında yapıldı. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar ile Garnizon Komutanı P. Bnb İlkay Katı Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Daha sonra bayraklar yarıya indirilerek 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra çelenk töreni sona erdi.

 

Anma programına Halk Eğitimi Merkezinde devam edildi.
Saygı duruşuna bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonran günün anlam ve önemini belirten konuşmamayı İlçe Milli Eğitim Müdür Ümit Çetin yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıl dönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için bir araya geldiklerini kaydeden Çetin, doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı olduğunu ancak bazı insanların yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürdüğünü kaydetti.

 

Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı ve büyük bir komutan olan Atatürk bu ender insanlardan biridir. Atatürk, hem milli mücadele hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış ve ileriye yürümüştür. 
Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yy'da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. 
Atatürk’ün Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunmaktaydı. Böyle bir dünyada o yabancı bir gazetecinin sorusuna “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.” diye cevap vermiştir. 
Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. 
Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Başöğretmen Atatürk’ün İlke ve inkılapları ışığında ilerlemelidir. 
Bu düşüncelerle, her 10 Kasım’ da olduğu gibi bu 10 Kasım gününde de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

 

Milli Eğitim Müdürü Çetin'in konuşmasından sonran 2. Hudut Taburu Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Ahmet Tolga Yılmaz Atatürk'ün Askeri kişiliği hakkında konuşma yaptı. Atatürk ile ilgili hatıralar ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerden sonra Müzik öğretmenleri tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi.

 

Anma programı, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Balıkçılar, Garnizon Komutanı P. Bnb. Katı ve Emniyet Müdürü Murat Sönmez'in hafta boyunca yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilere ödüller vermesiyle sona erdi.