GÜNDEM Haber Girişi : 24 Nisan 2018 12:09

Nusaybin’de çiftçilerden sulamaya güneş enerjili çözüm

Nusaybin’de çiftçilerden sulamaya güneş enerjili çözüm
Nusaybin'de çiftçiler ile elektrik şirketi arasında yaşanan sorunlara bazı çiftçiler güneş enerjisiyle çözüm buldu.
Nusaybin’de çiftçiler ile elektrik şirketi arasında yaşanan sorunlara bazı çiftçiler güneş enerjisiyle çözüm buldu.
Nusaybin’e bağlı Demirtepe Mahallesinde çiftçilik yapan Hacı Kerimoğlu, sürekli yaşanan elektrik sorunu ve yüksek faturalar nedeniyle tarlasına güneş enerjisi kurdu. 20 dönümlük kayısı bahçesini sulamak için güneş panelleri kuran Kerimoğlu, buradan elde ettiği elektrikle su kanalından tarlasına su taşıyor. Elektrik kesintileri ve yüksek dalgalanma nedeniyle su motorları ve elektrikli cihazların sürekli arızalandığını belirten Kerimoğlu şöyle konuştu:
“20 dönümlük kayısı bahçemizi sulamak amacıyla güneş enerjisi sistemini kurduk. Daha önce traktörlerle ve elektrik ile sulama yapıyorduk. Elektriklerde son zamanda olan dalgalanmalardan dolayı hem motorlarımız zarar görüyordu hem de ağaçlarımıza istediğimiz sulamayı yapamıyorduk. Traktörlerimiz için de mazotların maliyeti yüksek olduğu için güneş enerjisi panellerini kurduk. Yaklaşık 200 dönüm kayısı bahçemiz var, 180 dönümlük bahçemizi damlama ve sulama sistemiyle suluyoruz. Güneş enerjisi panel sistemiyle yaptığımız çalışma güzel devam ederse geriye kalan tarla ve bahçelerimizi de bu şekilde sulamaya başlayacağız. Bu sırada hem dalgalanmadan hem traktörden hem de işçilikten tasarruf edeceğiz” dedi.
Çiftçilerin güneş enerjisine yönelmesi tavsiyesinde bulunan Kerimoğlu, bu konuda yetkililerden öncülük yapmasını istedi. Kerimoğlu, güneş panelleri kurmak isteyen çiftçilere kendilerinin fikir anlamında destekte bulunabileceklerini ifade etti.