EĞİTİM Haber Girişi : 16 Eylül 2021 10:56

Nusaybin'de İlköğretim haftası kutlandı

Nusaybin'de İlköğretim haftası kutlandı
2021 – 2022 Eğitim Öğretim Döneminin başlaması nedeniyle Nusaybin’de İlköğretim Haftası Kutlandı.

2021 – 2022 Eğitim Öğretim Döneminin başlaması nedeniyle Nusaybin’de İlköğretim Haftası Kutlandı.

 

İlk program Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in Atatürk Büstüne çelenk bırakması sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Daha sonra Atatürk İmam Hatip Ortaokulu avlusunda düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, Dünyada ve ülkemizde milyonlarca can kaybına neden olan Covid-19 salgını nedeniyle yapılan tüm çalışmalarda devletimiz tüm birimleri ile gerekli hassasiyetleri sonuna kadar göstermiş ve göstermeye devam ettiğini ifade etti.

 

Çetin şöyle konuştu,
“Geleceğimizin teminatı körpe fidanlara ilk can suyu olarak eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün deyişiyle ilköğretim meselesi demek, vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsız ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idraki ile içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık, mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır.

 

Sevgili öğrenciler, anne ve babanızın şefkatli kollarından, öğretmenlerimizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer birey olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız.

 

Değerli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim halinde yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Milli Eğitimimizin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz.

 

Değerli misafirler ve kıymetli meslektaşlarım; malumunuz olduğu üzere hem ülkemizi hem dünyayı kasıp kavuran ve maalesef eğitim yuvalarımızı kapattıracak kadar vahim bir virüsle karşı karşıyayız. Dünyada ve ülkemizde milyonlarca can kaybına neden olan Covid-19 salgını nedeniyle yapılan tüm çalışmalarda devletimiz tüm birimleri ile gerekli hassasiyetleri sonuna kadar göstermiş ve göstermeye devam etmektedir. 

 

Çocuklarımızın geleceği için hepimiz büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Sadece okullarda tedbirlere uymamız yeterli değildir. Okul dışındaki diğer ortamlarda da tedbirlere harfiyen uymak zorundayız. Eğitim öğretimin sağlıklı ve güven içerisinde devam etmesinin tek kaynağı kurallara uymaktır. Hem dünya sağlık örgütü hem de ülkemizin büyük hassasiyetle üzerinde durduğu aşı, maske, mesafe ve hijyen kuralları olmazsa olmazımızdır. Kendimizi, ailemizi ve sevdiklerimizi korumanın ve eğitim öğretimin devam etmesi için bu kurallara hassasiyetle uymamız en büyük sosyal ve kişisel sorumluluğumuzdur.  Okullarımızın açık kalmaya devam etmesi için hepimiz aşı olmalı ve çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmesine katkı sunmalıyız.

 

Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel günün, gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olacağından eminiz. İlköğretim haftamız kutlu olsun.”

 

Konuşmalardan sonra tören, öğrencilerin okuduğu şiir ve Misak-ı Milli İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterisiyle sona erdi.

 

İlköğretim Töreni sonrası İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.