GÜNDEM Haber Girişi : 16 Kasım 2022 16:12

Nusaybin'de Omerka Aşireti Derneği kuruldu

Nusaybin'de Omerka Aşireti Derneği kuruldu
Nusaybin’de kurulan Omerka Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Nusaybin’de kurulan Omerka Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Fırat Mahallesinde kurulan derneğin açılışına – İstanbul ve Cizre Omerka derneği başkanları ile Bölgede bulunan birçok kanaat önderi, Nusaybin’deki sivil toplum kuruluşları ve Dernek başkanları ile Mahalle muhtarları, Omerka Aşiretine mensup bölgenin birçok şehrinden misafirler katıldı.

 

Derneğin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Uğur Ulusoy, "Amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlamak ihtiyac sahiplerine olaşmak ve yardımcı olmaktır. Ulusoy; Omerka Aşireti bizim için bir sevdadır. Omerka derneğinin kısaca hikayesini sizlerle paylaşmak isterim. 2018 Yılında İstanbul Zeytinburnu'nda 3 kişiyle başlayan dernek kurma çalışmalarımız bugün onbinlere kadar ulaşmıştır" dedi.


Derneği ikincisinin Cizre'de kurulduğunu hatıratalan Başkan Ulusoy, "Ve nihayetinde bugün 3. derneğimiz olan Nusaybin Omerka Aşireti derneğimizin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Bizim buradaki hedefimiz daha fazla Omerka mensuplarına ulaşıp 4. ve 5. Derneklerimizi açıp Federasyon açmaktır. Omerka Derneklerimizin asıl amacı şudur; hiç bir siyasi partinin tarafı olmadan eşit şartlarda davranacağımızın sözünü veriyoruz. Buradaki amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlamak ihtiyaç sahiplerine oluşmak ve yardımcı olmaktır. Nusaybin içerisinde aşiretimize mensup olan ve gücümüzün yettiği kadar güzel Nusaybin’imiz için çalışmalar yapmaktır. Aynı zamanda Omerka derneğimizin kapısı herkese açıktır. Değerli konuklarımız ve misafirlerimiz amacımız kesinlikle bireysel çıkar peşinde koşan değil de aşiretimizin çıkarları doğrultusunda çalışmalar yürütmektir. Açılışımıza katılan tüm misafirlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi.

 

Omerka Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin açılışından sonra misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı.