SAĞLIK Haber Girişi : 01 Ağustos 2014 12:50

Nusaybin'de Sağlık çalışanlarına saldırı kınandı

Nusaybin'de Sağlık çalışanlarına saldırı kınandı
Sağlık-sen, Bayramda sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Sağlık-sen, Bayramda sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı.
Sağlık - Sen temsilcisi Faysal Yakıcı ve bazı sağlık çalışanları Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Bayram günü 112 Acil Servis personelinin saldırıyı kınadıklarını belirten Yakıcının açıklaması şöyle:
"Nusaybin Devlet hastanesi 112 Acil servisinde çalışan Acil Tıp teknisyenleri, hastaya geç gelindiği bahanesi ile Köprübaşı mevkiinde hasta yakınları tarafından fiili ve sözlü saldırıya uğramışlardır.

Demokratik hukuk devletinde şiddet yoluyla hak aranamaz.

Şiddet ve güç ile kendilerini ifade edenler aciz ve gayrı medeni olanlardır. Söyleyecek sözü ve inandıracak yeteneği olmayanlar kaba kuvvete ve şiddete başvururlar.

Arkadaşlarımızın yaşadığı bu insanlık dışı olay ve ülkemizin çeşitli bölgelerindeki sağlık çalışanlarına yönelik  şiddetin artarak devam etmesi göz önünde tutulduğunda sağlık çalışanlarının güvenliğinin ciddi bir sorun haline geldiği görülmektedir. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin kamu kurumunda güvenlik personeli olması ayrıca düşündürücüdür.

Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen olarak; Sağlık hizmetinin nitelikli ve en üst kalitede sunulmasını, hastaların mahremiyetini, özel durumlarını, inançlarını ve tercihlerini göz önünde bulundurarak hasta memnuniyetinin gerçekleştirilmesini önemsiyor ve arzuluyoruz.

Sağlık çalışanlarımız bu duygu ve yaklaşımla hastalara hizmet sunarken hiç bir fedakârlıktan kaçınmamaktadır. Hastalarımız ve yakınları bunu yakından görmekte ve takdir etmektedir.

Ancak, bu özverili ve iyi niyetli hizmetlerimize karşılık zaman zaman kendini bilmez, cahil ve kaba bir yaklaşım içinde bulunanların şiddetine maruz kalmak asla kabul edilemez.

Sağlık çalışanlarımızın hizmeti sunarken güven ve huzur ortamı içinde olmalarının temin edilmesi şarttır.

Hiç kimse sağlık personelimizin yalnız ve sahipsiz olmadığını, sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiili saldırıların karşılığının hukuk içinde mutlaka verileceğini ve bunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Nusaybin Sağlık Sen olarak arkadaşlarımıza geçmiş olsun der ve saldıranları kamuoyu önünde bir kez daha kınıyoruz."