GÜNDEM Haber Girişi : 25 Aralık 2017 16:25

Nusaybin'de Toplu Ulaşım Sistemi Araç yenileme töreni yapıldı

Nusaybin'de Toplu Ulaşım Sistemi Araç yenileme töreni yapıldı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi tarafından Nusaybin'de 20 araçlık birinci etap Toplu Ulaşım Sistemi Araç yenileme töreni yapıldı.
Nusaybin'de Toplu Ulaşım Sistemi Araç yenileme töreni yapıldı
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi tarafından Nusaybin'de 20 araçlık birinci etap Toplu Ulaşım Sistemi Araç yenileme töreni yapıldı.
Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mardin Büyükşehir Belediyesinin bir yıllık hizmetlerini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra halk oyunları grubu sahne aldı.
Törende konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Nusaybin’in öneminde değindi.
Mardin Büyükşehir Belediyesinin Görevlendirme yapıla belediye olduğunu hatırlatan Yaman şöyle konuştu:
“Hep bize şunu söylüyorlar biliyorsunuz. Olağanüstü Hal Belediyeciliği yapıyorlar diye, aslında şu tabloya göre olağan belediyeciliği biz yapıyoruz. Şimdiye kadar belediyecilik yapılmamış bundan sonra yapılıyor bunu az önce görünen slaytta birlikte izledik. Nusaybin bizim için çok önemli bir ilçemiz. Onun için sizin geçen seneye kadar yaşamış olduğunuz zorluklar ve travmayı kısa sürede atlatmanız için hem hükümetimiz ve devletimiz hem Mardin Valiliğimiz, Nusaybin Kaymakamlığı, kurumlarımız hem de son bir yıldır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz var güçleriyle çalışıyorlar. Geçen sene 6 mahallemizde taş üstünde taş kalmamıştı ama şimdi gördünüz gibi karşıda bakanlığımız ve hükümetimiz hızla binaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak da bildiğiniz gibi alt yapıyı biz yapıyoruz. Bu şehrin bütün altyapısını hem Mardin Büyükşehir Belediyesi hem de Nusaybin Belediyesi olarak çözüyoruz” dedi.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi olarak görev geldiklerinde şehrin sorunlarını tespit etmeye çalıştıklarını kaydeden Yaman, şehrin en büyük sorunun trafik olduğunu ve ona göre çalışma yaptıklarını belirtti. Trafik ve ulaşım sorunu için çeşitli kavşaklar, kırsal mahallelerin en ücra köşelerine kadar sıcak asfalt yollar, şehir merkezlerindeki alt yapı çalışmaları ve ulaşım sitemindeki sıkıntıların çözümü için çalıştıklarını ifade eden Yaman konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mardin toplu ulaşım sistemini 24 saat çalıştıracak bir alt yapıyı kurduk. Bu alt yapı içerisinde akıllı kartlarımız olacak. Akıllı duraklarımız var zaten. Her şey Nusaybinliler her şey Mardinliler içindir. Her şey siz değerli hemşerilerimiz içindir. Bizler sizler için çalışıyoruz.”
Belediyedeki harcamalara da değinen Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaman: “Personel gideri olarak Türkiye’de örnek bir belediyeyiz. 30 Büyükşehir Belediyesi var. Biz performans olarak ön sıralardayız. Personel harcamamız yüzde 13 tür. Yani 600 milyon bütçenin sadece ve sadece yüzde 13'ünü personel gideri olarak harcıyoruz. Onun dışındaki her şeyi siz değerli hemşerilerimizin ihtiyaçları ve bu şehrin yatırımı için harcıyoruz. Bundan sonra da böyle yapacağız. Her şey bu şehrin kalkınması için inşallah. Mardin’de hiç kimse kimsesiz kalmayacak” şeklinde konuştu.

-Baysal: Yeni araçlar klimalı, kameralı, akıllı kartlı, engelli yolcu rampası olan ve daha birçok avantajı bulunan modern araçlar
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’dan sonra konuşan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal, yenilenen araçların lüks, konforlu ve vatandaşlara daha kaliteli bir ulaşım sunacak şekilde yenilendiğini belirterek, hizmetlerin bu eksen Nusaybinli vatandaşlara sunulacağını söyledi. Yeni araçların klimalı, kameralı, akıllı kartlı, engelli yolcu rampası olan ve daha birçok avantajı bulunan modern araçları vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Baysal şöyle konuştu:
“20 bin kapasiteli ulaşım sistemi modernize edildi. Ne mutlu ki şunu memnuniyetle ifade etmek gerekiyor. Terör örgütü tarafından 6 mahallesi yerle yeksan edilen ve mahalli hizmetler açısından vatandaşlarına hiçbir hizmetin sunulamadığı bir yapıdan çok şükür ki Sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkan vekilimizin koordinasyonunda, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin talimatları doğrultusunda bugün birden fazla alanda hizmetler,  vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır. Her geçen gün bu hizmet kalitesi artarak devam etmektedir.”

-"Araçlar sabah 06.00 - 24.00 saatleri arasında çalışacak"
Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erol Beşe ise: “Mardin Toplu Ulaşım Sistemi (MARTUS) ile Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerimizdeki 735 kayıtlı aracın revizyonu hedef alınmıştır” dedi.
MARTUS’un amacının bu araçların yenilenmesi, güzergahların ihtiyaca cevap vermesi, zaman çizelgelerinin belirlenmesi, engelli vatandaşların ihtiyacının karşılanması ve elektronik ücret toplama sisteminin kurulması olduğunu kaydeden Beşe, sistemin tek bir merkezden sağlanacağını söyledi.
Beşe: “Projede TOKİ ve Dicle Mahallesinde yeni hatlar belirlenirken, Akarsu, Girmeli, Duruca,  Baraj, Akçatarla, Akağıl ve Bahçebaşı Mahalleleri sistem içerisine alınarak sabah 06.00 ile 24.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti verilmesi planlanmıştır” dedi.
Nusaybin 2 Nolu Şehiriçi Kooperatif Başkanı İbrahim Bulmuş ta yaptığı konuşmasında kendilerine destek veren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal,  Ulaşım Dairesi Başkanı Erol Beşe ve Minibüs esnafına teşekkür etti.
Mardin Müftüsü İsmail Çiçek’in duasından sonra Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Baysal, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Mardin eski milletvekili Süleyman Bölünmez, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve STK temsilcileri tarafından açılış kurdelesi kesildi.
Açılıştan sonra Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yaman yeni minibüslerin anahtarını sürücülere dağıttı. Bir engellinin minibüse binmesine yardımcı olan Yaman, yeni araçların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Plaket töreninden sonra Nusaybin Gençlerbirliği Teknik Direktörü ve Futbolcuları tarafından Yaman’a üzerinde ismi yazılı forma hediye edildi.