GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2012 13:35

Nusaybin'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Nusaybin'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı
Nusaybinde Kosgeb Girişimcilik Eğitimi kursu başladı.
Abdullatif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin’de Kosgeb Girişimcilik Eğitimi kursu başladı.
Küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek ve geliştirmek amacıyla uygulanan kursa giden kursiyerlere Artuklu Üniversitesi Yrd. Doç. Lokman Toprak ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Murat Yakut danışmanlığında Hükümet Konağı toplantı salonunda eğitim veriliyor.
Kursun, istihdam sahibi olmak isteyen girişimciler için ilk adım olacağını ifade eden Elektron Danışmanlık yöneticisi Yakut; “İş sahibi olmak isteyen girişimcilere bir imkan sağlamak istedik. Girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin eğitimli bir şekilde maddi ve manevi destek alarak emin adımlarla ticaretlerinde ilerlemelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bunu başaracaklarına inanıyorum. 60 saatlik kurs sonucunda sertifika alacak olan kursiyerlerin girişimcilik iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Eğitime katılan girişimci adayları yeni bir iş kurması durumunda KOSGEB tarafından 30.000 TL hibe ve 70.000 TL 2 yıl ödemesiz 3. ve 4.yılda %50 oranında 8 eşit taksitte ödemeli 0 faizli kredi sağlanmakta.