GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 28 Temmuz 2020 11:25 Haber Girişi : 28 Temmuz 2020 11:29

Nusaybin'den Adana'ya tayin olan Polis memuru intihar etti

Nusaybin'den Adana'ya tayin olan Polis memuru intihar etti
Nusaybin'de isteği dışında tayini çıkarıldığı ileri sürülen polis memuru intihar etti.

Nusaybin'de isteği dışında Adana'ya tayini çıkarıldığı ileri sürülen polis memuru intihar etti

 

Nusaybin'de görev yaptığı sırada isteği dışında başka bir ile tayini çıkan polis memuru göreve başladığının ilk gününde intihar etti.


Polis Mevzuat bilgilendirme sayfasından alınan bilgilere göre, ataması tercih dışı olarak görev yaptığı Nusaybin ilçesinden Adana'ya çıkan ve önceki gün göreve başladığı gün henüz belli olmayan bir nedenle intihar eden polis memuru Mustafa Şen'in cenazesi memleketi Şanlıurfa'ya gönderildi.

 

Polis memurunun yakınları, hayatına son veren Mustafa Şen'in görev yaptığı ilçede, polis memurları arasında ipka dilekçelerinde yapılan ayrımcılık üzerine girdiği bunalım sonucunda intihar ettiğini öne sürdü.

 

Midyat ilçesinde de emniyet teşkilatındaki ipka etme yerinde bırakma veya başka yerlere gönderilen polislerin eski yerlerinde kalmaları için verdikleri dilekçeler üzerinde polisler arasında farklı söylemlere yol açmıştı.

 

Midyat  ve Nusaybin ilçelerinde ipka talebinde bulunan polisler arasında ayrımcılığa gidildiği, bazı polislerin ayırımcılığa tabi tutulduğu ve bazı polislerin de talepleri dışında farklı yerlere zorla gönderildiği iddia edilmişti. /Mardin Life