EĞİTİM Haber Girişi : 26 Kasım 2022 12:28

Nusaybin - Der Olağan Kongresini yaptı

Nusaybin - Der Olağan Kongresini yaptı
Nusaybin'de faaliyet gösteren Nusaybin Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği, olağan kongresini gerçekleştirdi.

Nusaybin'de faaliyet gösteren Nusaybin Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği, olağan kongresini gerçekleştirdi.

 

Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulunda yapılan toplantı, Dernek Başkanı Mehmet Zeki Can'ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

Kadim bir tarihi, eşsiz bir coğrafyası, kültürü ve medeniyeti olan ve dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu yer olan Nusaybin ilçemizin asırlar sonra tekrar eski görkemli, akademik geleneğine kavuşması için ilçemizde bir üniversitenin kurulması fikrinin toplumsal bir taban bulduğu ortamda siz değerli sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyeleri, eğitimciler, din adamı, esnaf ve halkımızın teveccühü ile Nusaybin-Der yani Nusaybin Fakülte Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği 2010 yılında ilk genel kurulunu yaparak faaliyete başladığını belirten Başkan Can, İlçede tüm kesimlerin kenetledniğini söyledi.

 

Can konuşmasını şöyle sürdürdü, 
"Derneğimizin bütün bileşenlerinin göstermiş olduğu olağanüstü çaba ve faaliyetlerin sonucu olarak çok kısa bir sürede Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın onayı ile Nusaybin Meslek Yüksek Okulu iki bölüm ile Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağlı olarak 2011 yılının Mayıs ayında kurulmuştur. 2013-2014 Eğitimöğretim yılında da 25 kişilik öğrenci ile EğitimÖğretim hayatına geçici bir binada başlamıştır.Daha sonraki süreçlerde Yüksekokulumuzun kendine âit binasının kurulması için siz kıymetli dernek başkan ve üyeleri ile Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde bulunan Nusaybinli iş adamı ve hayırsever vatandaşlarımızla diyalog ve temaslara başlayarak bina inşası için yoğun bir çabamız oldu. Bugün içerisinde Genel Kurulumuzu gerçekleştirdiğimiz Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulunu yaptıran hayırsever ve iş adamı Sayın Ömer Özel Bey'in yaptırdığı bu güzel bina işte bu çabalarımızın karşılık bulmasının bir sonucudur. Bu vesileyle Sayın Ömer Özel Bey'e, Mülki Amirlere, halkımıza ve siz dernek üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte İlçemizde Dört Yıllık Fakültenin kurulması temennisiyle genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Allahtan diler hepinizi saygı ve hürmetle selamlarım."

 

Başkan Mehmet Zeki Can'ın konuşmasından sonra mali ve faaliyet raporları sunuldu.

 

Daha sonra yönetim kurulu ve üyeler görüş ve temennilerini dile getirdi.

 

Olağan Kongrenin sonunda Nusaybin-Der'in fesih edilmesi yönülde görüş birliğine varıldı. Kongreden sonra yapılacak çalışmalarla derneğin fesih edileceği açıklandı.