SAĞLIK Haber Girişi : 14 Mayıs 2011 09:47

Nusaybin SES, Hemşireler Haftası nedeniyle gece düzenledi

Nusaybin SES, Hemşireler Haftası nedeniyle gece düzenledi
Hemşireler Haftası nedeniyle Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciliği gece düzenledi.
Abdullatif Altunkaynak
Hemşireler Haftası nedeniyle Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciliği gece düzenledi.
     Ses Nusaybin temsilciliği tarafından organize edilen Şehr-i Med düğün Sarayında yapıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Ses Nusaybin Temsilcisi Sinan Aydın, Ülkemizde siyasal iktidar eliyle sürdürülen sermaye politikalarının gün geçtikçe daha baskıcı ve otoriter bir karakter kazandığını bildirdi.
Hükümetin başta Kürt sorunu olmak üzere her alandaki samimiyetsiz ve ikircikli tutumu ülkemizi hızla yeni bir çatışmalı ortma doğru sürüklediğini kaydeden Aydın şöyle konuştu;
"Toplum sermaye politikaları baskı altında ezilirken siyasal ve toplumsal gerilimler de artıyor. Kadın cinayetlerinden taciz ve tecavüz vakalarındaki dramatik artışa kadar sosyal, ekonomik ve kültürel travmalar yaşanıyor.
Sendikalar kriz ve kriz nedeniyle dayatılan sermaya politikalarına karşı önemli bir tarihsel sınavdan geçiyor. İşsizlik sigortası fonunun yağmalanmasından, torba yasadaki esnek istihdam biçimlerine, ücretlerdeki gerilmeye kadar hak kayıpları sürekli artıyor."
     Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale’in doğum günü nedeniyle, her yıl 12 - 18 Mayıs hemşireler haftası  olarak  kutlandığını hatırlatan Aydın, Hemşireliğin Sağlık hizmetleri içeresinde yoğun emek ve özveri isteyen, hoşgörü ,şefkat ve sabır gerektiren onurlu bir meslek olduğunu söyledi.
Konuşmalardan sonra Halk oyunları ekibi sahne aldı. Geceye katılanlar yöresel oyunlar oynadı.
     Hemşireler Haftası nedeniyle yapılan geceye; Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Girmeli Belediye Başkanı Ömert Altun, Eğitim-sen Baş temsilcisi Abdullah Gökçe ve yönetimi, Kesk Bileşenleri temsilcileri, Hastane yönetimi, Sağlık emekçileri ve aileleri katıldı. / Nusaybinim.com