GÜNDEM Haber Girişi : 30 Haziran 2022 21:09

Nutsiad Başkanı Ergün, Tekstilcilerin sorunlarını dile getirdi

Nutsiad Başkanı Ergün, Tekstilcilerin sorunlarını dile getirdi
Nusaybin Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Bülent Ergün yaptığı yazılı açıklamada, tekstilci esnsflarının sorunlarını dile getirdi.
Nusaybin Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (NUTSİAD) Başkanı Bülent Ergün yaptığı yazılı açıklamada, tekstilci esnsflarının sorunlarını dile getirdi.
 
Artan maliyetlerin tekstili bitirme noktasına getirdiğini kaydeden Ergün, asgari ücreti arttırmanın ise çare olmadığını belirtti.
 
 
Açıklamasında Ergün, maliyet artışları, enerji zamları her geçen gün artmaya devam etmesinin yanı sıra asgari ücrette beklenen artışın, tekstil müşterisinin farklı pazarlara yönelmesine sebep olacağına vurgu yaptı. Devam eden enerji zamları ve maliyetlerde yaşanan artışların asgari ücretin arttırılmasına çare olmadığını ifade eden Ergün, bunun yerine ekonomik istikrarın sağlanması, enflasyonun dizginlemesi gerektiğini kaydetti.
 
 
Ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan, zamlardan dolayı artan maliyetler sonucunda global bir pazarı olan tekstil sektöründe yurt dışı müşterilerinin yeni pazarlara yöneldiğini kaydeden Ergün, şöyle devam etti: "İŞKUR destekleri ile alınan vasıfsız personellerin istihdam süresinin 3 katına çıkarılması işsizliği azaltmanın aksine İşsizliği arttıracaktır. Zaten artan ve artmaya da devam eden maliyetlerden dolayı zorlanan işletmeler İŞKUR desteklerini de verimli bir şekilde kullanamayacağı için büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaktır. Sektör olarak beklentimiz bu mevzuatın bir an önce revize edilmesidir."