EĞİTİM Haber Girişi : 19 Kasım 2018 08:27

Okul idarecilerine kapsayıcı eğitim - yönetici eğitim kursu verildi

Okul idarecilerine kapsayıcı eğitim - yönetici eğitim kursu verildi
Nusaybin'de tüm okul idarecilerine kapsayıcı eğitim - yönetici kursu verildi.
Nusaybin'de tüm okul idarecilerine kapsayıcı eğitim - yönetici kursu verildi.
Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen kurs, Milli Eğitim Bakanlığı kurslarında gerekli eğitimleri alan Girmeli İlkokulu Müdürü Hakkı Korkut tarafından verildi.
Tüm Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının katıldığı kurs hakkında konuşan Korkut, kapsayıcı eğitim uygulaması ile yöneticilerin - öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek sağlamak, entelektüel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek yöneticiler - öğretmenler üzerinden toplumsal bir dönüşüm sağlayabilme amaçlandığını belirtti.
Uzun soluklu, derinlikli sosyal ve felsefi içeriklere sahip bu eğitimler etkinlik temelli olarak geliştirildiğini ifade eden Korkut: "Yöneticilerden - Öğretmenlerden alınan geri bildirimler bu eğitimlerin öğretmenler üzerinde düşünsel ve sosyal dönüşümler oluşturduğu ve önemli sosyal gelişmeleri destekleyeceği yönündedir. Bu eğitimlerin açık amacı; insan merkezli yaklaşımla sosyal adalet gelişimine katkı sunmak, her çocuğun farklılıklarının ve özelliklerinin eğitim - öğretim faaliyetlerine dâhil edilmesini sağlamak, okullarda çocuklara karşı ayrımcılığı ortadan kaldırmak, okullarda - sınıflarda kişiliklerin değişim ve ayarlanmaya zorlanmasına engel olmak, farklılıklarıyla birlikte her çocuğun değerli bir birey olarak görülmelerine katkı sunmaktır. Bu eğitimlerdeki örtük amaç ise; etkinlik temelli eğitim uygulamalarıyla yöneticilerde - öğretmenlerde yapılandırıcı öğretim tekniklerinin beceri olarak kazandırılmasını sağlamaktır" dedi.

- "GELECEĞİMİZİ İHYA ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"
Tüm Okul idarecilerinin kursa katılımlarını mecbur kılan ve zaman zaman kendisi de kurstaki çalışması denetleyen Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, kursun önemine değindi.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak birinci etkenin aile daha sonra da okul olduğunu kaydeden Çetin: "geleceğimizi ‘’İmha etmek için değil; İhya etmek için’’ yola çıktık. Onun için bizler bu topraklarda bizden ama farklı düşünmeyi başarabilen, yeni yön belirleme kazanımları olan, ufkumuzu açacak bireyler yetiştirmek zorundayız. Kursumuzun idarecilerimiz için çok verimli geçtiğini gördük. Okul Müdürlerimiz ve Müdür yardımcılarımız bu birikimlerini öğretmenlerine aktararak bu halka daha da gelişecektir" şeklinde konuştu.