MARDİN Haber Girişi : 22 Ağustos 2012 10:40

Okullarda Bin Geçici İşçi İstihdam Edilecek

Okullarda Bin Geçici İşçi İstihdam Edilecek
Mardin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Akın, ildeki okullarda 1005 geçici işçinin istihdam edileceğini bildirdi.
Mardin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Akın, ildeki okullarda 1005 geçici işçinin istihdam edileceğini bildirdi.

Akın, yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda geçici işçilerin çalıştırılacağını kaydetti.

İstihdamı artırmayı hedeflediklerini belirten Akın, "İl genellindeki okullarda 9 ay süreli asgari ücretle 1005 geçici işçi istihdam edilecek. Başvurular bugün başladı. Başvuru tarihi 24 Ağustos'ta sona erecek. 27-29 Ağustos 2012 tarihleri arasında da noter huzurunda kura çekilecek. Kura sonucu belirlenecek işçiler, 17 Eylül tarihinden itibaren okullarda hizmetli olarak çalışmaya başlayacak. Adaylar, internet adresimizden de başvuru yapabilir" diye konuştu.

Mehmet Akın, bu yıl işsizlik sigortasından 318 kişinin yararlandığını da ifade ederek, "Kayıtlı işsiz sayısının 13 bin 447 civarında olduğu kentte, bu yılın ilk 6 ayında 827 kişi istihdam edildi. İlk hedefimiz bu sayıyı 10 binin altına düşürmek. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Mardin Müftülüğü ile imzalanan mutabakat kapsamında, tarihi camilerde 20 temizlik işçisinin çalışmaya başladığını kaydeden Akın, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın daha temiz ve daha hijyenik bir mekanda ibadet edebilmelerini sağlamak istedik. Aynı zamanda yurt dışından gelen turistler de tarihi camilerimizi geziyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Projenin hem camilerimiz hem de kentimiz için hayırlı ve verimli olacağı kanaatindeyiz."/Mardinlife