GÜNDEM Haber Girişi : 09 Aralık 2022 20:10

Vali Demirtaş, Nusaybin'de STK, muhtarlar ve vatandaşlarla toplantı yaptı

Vali Demirtaş, Nusaybin'de STK, muhtarlar ve vatandaşlarla toplantı yaptı
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Nusaybin'de mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ile Oda temsilcileriyle bir araya geldi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Nusaybin'de mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ile Oda temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Buluşmada Vali Demirtaş, göreve başlamasının ardından geçen yaklaşık 2,5 yıllık sürede yapılan çalışmalar, faaliyetler ve devam eden projeleri anlattı, talepleri dinledi.

 

Vatandaşların beklentilerini karşılayacak projeleri hayata geçirme gayretinde olduklarını dile getirerek belediyenin kasasına giren her kuruşu vatandaşın refahı için harcadıklarını söyledi.

 

Konuşmasını Nusaybin ilçesinde yapılan çalışmaları değerlendirerek sürdüren Vali Demirtaş, “Bu süreçte Mardin genelinde 1600 kilometre sathi yol çalışması yaptık. Bu çalışmamızın yaklaşık 151 kilometresini Nusaybin ilçemizde gerçekleştirdik. İlçe merkezinde ciddi anlamda bir sıcak asfaltlama gerçekleştirdik. Mardin’de bu yıl 4 tane Millet Bahçesi yapıyoruz. Nusaybin ilçemize de 100 dekar büyüklüğünde bir Millet Bahçesi yapacağız. Nusaybin Millet Bahçesinin ihale ve sözleşmesi yapıldı. Yer teslimi yapılacak ve en kısa sürede bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Nusaybin ilçemize 2 tane semt pazarı kazandırıyoruz. Kadın merkezi ve gençlik merkezi içinde çalışmamız var. Gençlerimizin eğitimlerinde başarılı olmaları için eğitim desteklerimiz olacak. Milletimizin parasını milletimizin hizmetine harcıyoruz.” dedi.

 

Nusaybin’de altyapı konusunda da ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Vali Demirtaş, hendek- barikat operasyonları sırasında tamamen biten altyapının yeniden onarılması için yaklaşık 100 milyon TL harcama yapıldığını anımsatarak şunları söyledi:

 

 “Nusaybin ilçemize yaklaşık 131 milyon TL’lik yatırım yaptık. Restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmaları yapılan Nusaybin Tarihi Çarşımızı daha güzel bir çarşı haline dönüştürdük. 12 bin metrekare kilitli parke taşı, 15 yeni durak, 10 tane çocuk oyun parkı çalışması yaptık. Nusaybin’imize bir otogar kazandırmayı planlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için çalışmalarımıza başladığımızı müjdelemek istiyorum. Artık Mardin huzur ve üretim ile anılacak bir şehir olacak.” 

 

Toplantının sonunda katılımcıların talep ve önerileri dinlendi.