GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ağustos 2016 08:27

Valilik'ten Nusaybin'deki çatışma açıklaması

Valilik'ten Nusaybin'deki çatışma açıklaması
Mardin Valiliği, Nusaybin'de sabah saatlerinde meydana gelen çatışma hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Mardin Valiliği, Nusaybin'de sabah saatlerinde meydana gelen çatışma hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:
"12.08.2016 Cuma günü İlimiz Nusaybin İlçemizde saat 07.30 sıralarında Cizre istikametinden Nusaybin’e geçmek isteyen bir kargo firmasına ait minibüs arama noktasındaki güvenlik güçlerimiz tarafından durdurulmak istenmiş, ancak araç içerisinden güvenlik güçlerimize ateş açılması sonucu çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışmada 2 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 1 Bölücü Terör Örgütü mensubu ise ağır yaralı olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada 1 polis memurumuz yaralanmış olup,  yaralı polis memurumuz süratle Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
Olay yerinde ve araçta yapılan aramalarda 2 Adet  M-16 marka Piyade Tüfeği, 3 Kaleşnikof silah, 1 Glock marka tabanca, 4 adet el bombası, 18 Adet Kaleşnikof Şarjörü ve 3 Adet dürbün ele geçirilmiştir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Emniyet mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."