EĞİTİM Haber Girişi : 08 Haziran 2020 17:49

YKS öncesi Öğrencilere önemli uyarılar

YKS öncesi Öğrencilere önemli uyarılar
Elit Akademi Rehber Öğretmenlerinden YKS Öncesi Öğrencilere Önemli Uyarılar!
Elit Akademi Rehber Öğretmenlerinden YKS Öncesi Öğrencilere Önemli Uyarılar !
 
"ELİT AKADEMİNİN REHBER ÖĞRETMNELERİ ZAFER YÜCE VE ORHAN AKAY’IN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ UYARILAR
 
Nusaybin’in değerli öğrenci ve velileri bildiğiniz üzere Üniversite Sınavı (YKS) 27-28  Haziran’da gerçekleştirilecektir. Üniversite sınavının çocuklarımızın geleceklerini planlama ve meslek seçimi açısından önem arz etmektedir. Dünyada yayılan Coronavirüs tüm alanları etkilediği gibi eğitim camiasını da maalesef etkiledi. Ancak zor anlarda zor kararlar ve büyük emekler her zaman yeşermiştir. NUSAYBİN öğrencisi güçlü kararlı bir şekilde bu zorluklara göğüs gererek durmadan evinden çalışmaya devam etti. Motivasyonlarının düştüğü zamanlar elbette ki olmuştur. Mücadele etmeyi bırakmadıklarını, asla pes etmediklerine inanıyoruz. AYLARCA bu sınava hazırlanan gençlerimizin büyük bir emek sarf ettiklerini biliyor, görüyor ve yaşıyoruz.  Dolayısıyla sarf ettikleri bu çabanın güzel bir başarı ile sonuçlanması için kalan son günlerin aynı azim ve bilinç ile devam edilmesi önemlidir.Tam da bu noktada öğrencilerimiz, velilerimizin manevi desteğine ihtiyacı olacaktır. 
ÜNİVERSİTEYİ KAZANMA YOLUNDA sizlere aşağıda belirteceğimiz uyarıları dikkate almanızı öneririz.
1. Sınavlarda yüksek motivasyon ve özgüven başarıda önemlidir. Çalıştınız, uykusuz kaldınız, emek harcadınız biliyoruz ancak bir de bunların yanına güven duygusunu katınız mı başarı muhakkak gelecektir.
2. Başarılı VE Cesur öğrenci= Kendine güvenen kazanmak için hedefine odaklanandır.
3. Gerçek sınavın denemelerden daha kaliteli ve soru dağılımın daha düzenli olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla gerçek sınavda daha iyi netler yapma olasılığınız yüksek olacaktır.
4. Her gün bir TYT ve AYT denemesi yapılmalı (konuları bitenler için)
5. Konu eksiği olanlar ise konu eksiklerini tamamlamalı ve yanında deneme çözümlerine başlamalıdır.
6. Girilen denemelerin analizi yapılmalı bu doğrultuda konu eksikleri tespiti yapılmalı
7. Özet tekrarları bu tarihlerde önemlidir. Çünkü sınava az zaman kaldığı için unutma yavaş olacaktır. Bu da sınavda size güven verecektir.
8. Düzenli bir beslenme kaygı düzeyinizi azaltır.
9.Sınava yakın daha duygusal olma ihtimaliniz olacaktır ancak profesyonel ve kontrollü olmanız daha faydalı olacaktır.
10. Sevgili Veli,sizlerde en az çocuklar kadar stresli ve kaygılısınız ancak bu kaygıyı çocuklarınıza yansıtmadan öğrencinize güven duyarak yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz onların psikolojik rahatlığı açısından önemlidir.
11.Hayallerinize uzanan bu yolda şimdiden sizlere başarılar dilerken gelecek sene bu zamanlarda sizlerin birer üniversite öğrencisi olmanızı dileriz. Tercih döneminde NUSAYBİN ELİT AKADEMİNİN Rehber Öğretmenleri olarak sizlere destek olmaya hazırız