SPOR Haber Girişi : 19 Mayıs 2018 10:18

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nusaybin'de kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nusaybin'de kutlandı
Nusaybin'de düzenlenen çeşitli programlarla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nusaybin'de kutlandı
Nusaybin'de düzenlenen çeşitli programlarla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.
Program Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin’in çelenk sunumuyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törene Şehir Stadyumunda devam edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin, 19 Mayıs’ın Gençlik, Gençliğin ise gelecek olduğunu belirtti.
Türk genci, Türk İstiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Spor İlçe Müdürlüğü ve Belediye Spor Müdürlüğü olarak 19 Mayıs ruhunu tüm yıla yayarak bu kapsamda yıl içerisinde yaz spor okulları çalışmaları, amatör spor haftası etkinlikleri, badminton, masa tenisi, satranç, voleybol, basketbol, sokak basketbolu ve plaj voleybolu turnuvaları düzenleyerek gençlerimizin spor dolu bir yıl geçirmelerini sağlamış bulunmaktayız. Bunun yanı sıra tesisleşme anlamında Spor Bakanlığı tarafından yapılan ve yakın zamanda hizmete sunulacak olan Gençlik Merkezi gençlerimizin sosyal ve kültürel anlamda ihtiyaçlarına cevap verecektir. Yine Nusaybin Belediyesinin katkılarıyla ilçemizde faaliyet gösteren bütün spor kulüplerine spor malzemesi yardımı ve nakdi yardım yapılmış olup ilçemizde bulunan 20 okula açık basketbol ve voleybol sahaları yapılmıştır.”
Konuşmadan sonra öğrencilerin hazırladığı folklor, wushu ve halk dansları ile kız ve erkekler koşu ve halat çekme yarışları izleyicilerden alkış aldı.
Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı P. Bnb. Latif Kara, Jandarma Komutanı J. Bnb Mehmet Atik, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Serkan Tekin tarafından madalya ve çeşitli ödüller verildi.
Spora yaptığı katlılardan dolayı Simurg Cafe Sahibi Orhan Yıldız’a da plaket verildi.
Program fotoğraf çekimiyle sona erdi.