SPOR Haber Girişi : 19 Mayıs 2017 11:08

19 Mayıs Atatürk’ü Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Nusaybin’de tören düzenlendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Gençlik ve Spor Bayramı
Nusaybinim Haber Servisi
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Nusaybin’de tören düzenlendi.
İlçe Stadyumunda yapılan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Taner Karadağlı, 19 Mayıs’ın gençlik, gençliğin de gelecek olduğunu söyledi. Türk gencinin Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi olduğunu vurgulayan Karadağlı şöyle konuştu:
“19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp milli mücadele meşalesini yakan Atatürk, vatanın mücadele ruhunu temsil edecek olanların gençler olduğunu bildiğinden bu günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasını istemiştir. Yine 19 Mayıs 1919’daki ruhla, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi için bilimde, teknolojide, ekonomide, sporda çalışmak, hedefe ulaşmak gerekir. Ülkemiz son zamanlardaki gelişmelerle de bu hedefe emin adımlarla ulaştığının işaretlerini göstermiştir. 
Gençlik ve Spor Bayramımız sadece bir günde değil, 19 Mayıs’ı da içine alan 15-21 Mayıs gençlik haftası boyunca anma ve kutlama etkinliklerimizle gerçekleştirilmektedir. Biz bu haftayı yılın en genç haftası ilan ettik. Bu anlamda ilçemizde bu süre zarfında gençler için düzenlenen ayrıca Gençlik ve spor yürüyüşü, gençlik koşusu, okullar arası futbol müsabakaları düzenlenerek gençlerimize dolu dolu bir hafta geçirmeleri sağlanmıştır. Bunun yanı sıra Nusaybin Belediyesinin katkılarıyla ilçemizde faaliyet gösteren bütün spor kulüplerine spor malzemesi yardımı yapılmış olup 3 okulumuza da çok amaçlı semt sahası yapılmıştır. Spora ve sporcuya verdiği katkılarından dolayı ilçe kaymakamımız Ergün Baysal’a teşekkürlerimi arz ederim.”
Konuşmadan sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili şiirler okundu. Wushu, Yöresel Halk Oyunları ve Spor Müsabakalarından sonra hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı P. Yarbay Barış Konak ve Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin tarafından çeşitli ödüller verildi.
Tören, müzik dinletisiyle sona erdi.