GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2014 15:03

8 Mart dünya kadınlar günü Nusaybin'de kutlandı

8 Mart dünya kadınlar günü Nusaybin'de kutlandı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle DÖKH ve BDP Nusaybin'de kutlama düzenledi.
8 Mart dünya kadınlar günü Nusaybin'de kutlandı
Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak - Nusaybinim.com
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve BDP Nusaybin'de kutlama düzenledi.
Nevruz Bulvarında düzenlenen Kutlama, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın konuşmasıyla başladı.
Gökkan konuşmasında "Önder Öcalan özgürleşmeden Kürt kadını da özgürleşmeyecektir. Nusaybin kadını önder Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan yüz bin imza toplayacak" dedi.
BDP Nusaybin Büyükşehir Belediye
BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve BDP Genel başkan yarımcısı Meral Danış'ın konuşmalarından sonra 8 Mart Mitingi Rusya’dan gelen Kürt sanatçı Berfin Mamedova konseri ile sona erdi.
 
Mitingde Kızıltepe Şehit Eli Temel Kültür Merkezi Reviyen Azadi  ve Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi Jinen Mitanni kadın müzik grupları da sahne aldı.
Mitinge: BDP Eşgenel başkan yardımcısı Meral Danış, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Nusaybin Belediye Eş Başkan Adayı Sara Kaya, BDP Mardin il eş başkanı Hasibe Mengirkaon, Barış Anneleri inisiyatifi üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütleri kadın temsilcilerinin yanı sıra DÖKH’ün davetlisi olarak Batı Kürdistan'dan gelen ve Cizîre Kantonu’nun Süryani Başkan Yardımcısı Elizabeth  Kouries’in de aralarında bulunduğu kadın heyeti, Filistinli Kadınlar Genel Birliği üyesi Ruba Odeh, Güney Kürdistan’dan gelen Özgürlük İsteyen Kadınlar Üyesi Tiriffe Abdurrahman İsmail, PÇDK üyesi Zerya Yasin de katıldı.