GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mart 2011 15:26

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nusaybin'de kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nusaybin'de kutlandı
8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlama etkinlikleri Mardinin Nusaybin ilçesinde davul zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde kutlandı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nusaybin'de kutlandı
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
- KADINLAR NUSAYBİN’DE DAVUL VE ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİ
Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak
8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlama etkinlikleri Mardin’in Nusaybin ilçesinde davul zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde kutlandı. Newroz Bulvarında kadınlardan oluşan kalabalık kitle, 27 Mayıs caddesinde def, davul ve zurna eşliğinde yürüdü.
    

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekil Emine Ayna’nın da katıldığı 8 Mart kutlamaları çerçevesinde yapılan yürüyüşten sonra kitle BDP Nusaybin ilçe binası önüne geldi. Burada yapılan saygı duruşundan sonra grup adına basın açıklaması yapan Çiçek Akyol, 8 Mart kadınların yaşam, mücadele ve birliktelik günü olduğunu söyledi.
 Bu gün özgürlük, eşitlik ve onurlu bir yaşamı istek günü olduğunu kaydeden Akyol, 8 Mart Dünya Kadınlar gününün tüm günlerden daha güzel ve tarihi olduğunu ifade etti.
    Açıklamadan sonra aralarında BDP Mardin Milletvekili Ayna, Belediye başkanı Ayşe Gökkan, Meya-der Mardin temsilcisi Semra Demirel’in de blunduğu kitle davul zurna eşliğinde halay çekti. / Nusaybinim.com