GÜNDEM Haber Girişi : 26 Şubat 2013 10:08

8 Mart Dünya Kadınlar Günü startı verildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü startı verildi
Kadın Şiddetine Hayır Platformu adı altında kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması yaptı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Kadın Şiddetine Hayır Platformu adı altında kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Kadın Şiddetine Hayır Platformu üyeleri “ Rozalardan Sakinelere, sözünüz sözümüz, yolunuz yolumuzdur” sloganıyla yapacakları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programının startını Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu.
Basın açıklamasına BDP Kadın Meclisi, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve Belediye meclis üyeleri, Barış Anneleri İnisiyatifi ve MEYA-DER üyeleri katıldı.

Açıklama yapan Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan; Nusaybinli emekçi, memur, barış anneleri, yaşamın içerisinde mücadele eden kadınlar olarak 8 Mart startını verdiklerini ifade ederek; “8 Mart bizim için tek gün değildir. 365 gün kadının mücadelesinin olduğu kadınlar günü olarak görüyoruz. Biz kadınlar için yüzyıllarca yaşanmamış bir katliam 2013 yılında yaşandı. Paris’te 3 kadın katledildi. Bu 3 kadın Kürt kadını idi. Bundan dolayı Nusaybin’in çok dilliliği ve çok kültürlülüğünden Süryani, Yezidi, Arap, Kürt ve dünyada yaşam süren bütün kadınlar için bu yılı bir kutlama gibi değil kadınlar üzerinde uygulanan baskıları kınamak gibi kutlayacağız. Kadınlar tarihte ne kadar mücadele etmişse de kadının mücadelesi tarih tarafından zayıflatılmıştır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı şöyle;

1 Mart: 8 Mart startı verilecek ardından cezaevinde tutuklu bulunan kadın tutsaklara kart gönderilecek. Kadınlar öncülüğünde çocuklar tarafından ağaç dikilecek
2 Mart: Serbest kürsü kurulacak
4 Mart: Sınıra balonlar uçurtularak kadınlar tarafından barış zinciri oluşturulacak
6 Mart: Paris`te katledilen 3 kadın siyasetçi anısına mum yakılacak
7 Mart: Kadın kurumları ziyaret edilecek
8 Mart: Dersim mitingine gidilecek
2-3-7 Mart: Nusaybin’e bağlı belde ve köylerde 8 Mart etkinlikleri düzenlenecek.

Nusaybinde 8 Mart startı verildi - 2013 ile nusaybinimcom