GÜNDEM Haber Girişi : 22 Aralık 2012 14:01

Belediye ile TMMOB arasında protokol imzalandı

Belediye ile TMMOB arasında protokol imzalandı
Nusaybin Belediyesi ve TMMOB Mardin Şube Temsilciği arasında protokol imzalandı.
Nusaybinim.com -Haber servisi
Nusaybin Belediyesi ve TMMOB Mardin Şube Temsilciği arasında protokol imzalandı. Protokole Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Mardin Şube Temsilcisi Dara Yıldırım imza attı. Nusaybin Belediyesi başkanlık makamında yapılan protokole belediye teknik kadrosu da katıldı. Nusaybin Belediyesi ve TMMOB Mardin Şube Temsilciği arasında imzalanana protokol; Sağlık kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği amacını güttüğü belirtildi. Protokol öncesi konuşan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan "Biz halkın belediyesiyiz. Bu sebeple sağlıklı bir ilçenin ve 21. Yüzyılında erkek egemenliğinin bütün ilçede kaybolmasıdır. Genelde erkekler bu işi yürütüyor. Birincisi çok kültürlü ve çok dilli ilçenin yapımı ve imarın stratejisi apartmanlarda yerleştirebilmek için bu protokolü birlikte mühürleyeceğiz" dedi.
Gökkan’dan sonra konuşan TMMOB Temsilcisi Dara Yıldırım, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası olarak belediyelerle bilgilerimizi paylaşma gereği duyduklarını belirterekÜ; "Nusaybin’de daha kaliteli binalar yapmak ve mesleki olarak insanların daha sağlıklı binalarda oturmasını sağlamak için bu protokole imza attık” diye ifade etti.
İmzalanan protokolün amacının; sağlıklı kentleşme ve nitelikli bir yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mühendislik hizmetlerinin; ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilmesi yönünde ilgili meslek odalarıyla yerel yönetim arasında teknik işbirliğini sağlamak ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarını tarih, kültür, doğa ve çevre değerlerine sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek olduğu belirtildi.