MARDİN Haber Girişi : 31 Ağustos 2015 11:03

DEDAŞ’tan Mardin’e enerji yatırımı

DEDAŞ’tan Mardin’e enerji yatırımı
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ), kent genelinde 2015 yılı sonuna kadar 30 milyon 518 bin liralık yatırım yapacağı belirtildi.
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ), kent genelinde 2015 yılı sonuna kadar 30 milyon 518 bin liralık yatırım yapacağı belirtildi.
DEDAŞ’tan yapılan açıklamada, özelleştirme öncesi ruhsatlı ve emniyet mesafesini ihlal eden yerlere yerleştirilen ancak can ve mal tehlikesine yol açtığı belirlenen elektrik direklerinin söküleceği belirtildi.
Sökülecek olan elektrik direklerinin, daha uygun ve tehlike arz etmeyecek yerlere dikileceği belirtilen açıklamada, TEİAŞ tarafından yapılan Dikmen Trafo Merkezi 2 ve Mardin Trafo Merkezi’nin ise yıl içerisinde devreye gireceği belirtildi.
Söz konusu 2 trafo merkezinin devreye alınması ile de iletim hatlarında bulunan yük dengeleneceği ve müşterilere daha sağlıklı elektrik enerjisinin verilebileceği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
“Mardin kırsalına dönük yatırım çalışmaları için de 11 milyon 600 bin liralık bir yatırım bütçesi ayırdı. Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra yasa gereği tüm köyleri artık mahalle sayılan Mardin’de eskiyen ve yıpranan elektrik şebekeleri elden geçirilmeye başlandı. Bir yandan yenilenmesi gereken şebekeler yenilenirken, diğer yandan yıpranan ve yetersiz kalan şebekelerde ise onarım ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, enerji sağlayan trafo ve panoların da bakım ve onarımları yapılıyor. Mardin il merkezi, merkez ve diğer ilçelerin yanı sıra mahallelerde de cadde, sokak ve meydan aydınlatmalarına ağırlık veriyor. Işıl ışıl bir Mardin için sürdürülen bu çalışmalar için de 2 milyon liralık bütçe ayırdı.”
Oluşturulan ekipler ile il ve ilçe merkezlerindeki refüjlerde bulunan aydınlatma direkleri ve armatürleri ile ilgili eksikleri giderildiği vurgulanan açıklamada, mahallelerde ise sokak ve meydan aydınlatmalarının tamamlanması için çalışmalar aralıksız biçimde sürdürüldüğü bildirildi.
Açıklamada ayrıca, müşterilerin de kayıt dışı elektrik kullanmama, kullandıkları elektriğin bedelini düzenli ödeme ve elektriği israf etmeme gibi konularında hassasiyet gösterimleri istendi.