EĞİTİM Haber Girişi : 03 Kasım 2017 08:45

Eğitimci - Yazar Çamlıca'dan Nusaybin öğretmenlerine konferans

Eğitimci - Yazar Çamlıca'dan Nusaybin öğretmenlerine konferans
Nusaybin'e gelen eğitimci- yazar Sait Çamlıca ilçede görev yapan Okul yöneticileri ve öğretmenlere konferans verdi.
Nusaybin'e gelen eğitimci- yazar Sait Çamlıca ilçede görev yapan Okul yöneticileri ve öğretmenlere konferans verdi.
Mardin Valiliği, İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla sosyal projeler kapsamında Mardin’e gelen Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, Mardin ve ilçelerinde konferans verdi.
"Öğretmen tohumda ormanı görmeli’  konulu konferans için Dargeçit, Savur, Ömerli, Kızıltepe ve Midyat ve Artuklu ilçelerinin ardından Nusaybin’e gelen Çamlıca burada verdiği konferansta öğretmen-öğrenci ilişkisi hakkında önemli tespitlerde bulundu.
Nusaybin Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Müftü İrfan Açık, Kütüphane Müdürü Nurettin Şimşek, Şube Müdürleri ve ilçede görev yapan idareci ile öğretmenler katıldı.
Konferansta konuşan Eğitimci - Yazar Çamlıca, öğretmenin öğrenciyi iyi okuyabilmesinin önemine dikkati çekerek öğretmenin öğrencilerin kabiliyetlerini keşfetmesini, tohumda ormanı görmesi gerektiğini söyledi.
Çamlıca, "Çocukları okuyamayan, onları okutamaz. Yani çocukları iyi okuyabilmeliyiz ki onları okutabilelim. Bunu başarabilmek için evvela zamanı iyi okumalıyız. Çünkü çok hızlı değişen bir zamanda yaşıyoruz. Zamanın ruhunu ve öğrencinin zihnine yansımasını okuyabilirseniz eğer, sınıfa gelen öğrenciyi okutabilirsiniz. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, küçük çocuklar büyüklere teknolojik bilgileri öğretiyor. Son 20 yıl içerisinde teknoloji ve eğitim alanında büyük değişimler yaşadık. Bunu göz önüne alarak öğrencilere eğitim vermeliyiz. Arkadan öyle bir nesil geliyor ki okuma-yazma öğrenmeden teknolojik aletleri kullanmaya başlıyor. Eğitimde değişim hızına dikkat etmeliyiz." ifadelerini kullandı.
Konferans sonunda katılımcılara yazarın "Öğretmen tohumda ormanı görmeli"  adlı kitabı hediye edildi. 
Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin konferansın Hedefe doğru 4 başlık 7 adım projesinin 3. başlığı 4. adımı olan “Değerimiz öğretmenimiz" kapsamında olduğunu bildirdi. / Nusaybinim / İlkha