GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ekim 2023 10:16

Hüda-Par Nusaybin'de 6-8 Ekim Resim Sergisi düzenleyecek

Hüda-Par Nusaybin'de 6-8 Ekim Resim Sergisi düzenleyecek

Hüda-Par Nusaybin İlçe teşkilatı, 6-8 Ekim Yasin Börü ve arkadşalarınıı anmak üzere Cumhuriyet Meydanında Resim Sergisi düzenleyecek.

 

Hüda Par tarafından yapılan açıklamada, serginin 7 Ekim Cumartesi Günü 10:00 - 18:00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacağı belirtildi.

 

Hüda Par tarafındna yapılan açıklamada; "6-8 Ekim 2014 Suriye'nin Kobani şehrine yönelik saldırılar bahane edilerek dindar ve masum insanlara yönelik başlatılan ve kan donduran katliamlar yapılmış,

Bir kurban bayramında Yasin Börü ve arkadaşlarının yoksul vatandaşlarımıza kurban eti dağıtırken kurban olduğu, oluk oluk müslüman kanının akıtıldığı, dindar halka yönelik saldırıların yoğun olarak yaşandığı bu tarih, başta dindar bölge halkı olmak üzere Türkiye’nin toplumsal hafızasında, acısı dinmeyen bir yara olarak varlığını korumaktadır.
Kaos ve katliam ortamında insanların can ve mal güvenliği kalmamış, canlara kastedilmiş, iş yeri yağmalanmış, arabalar yakılmış, ambulanslar engellenmiştir. HÜDA-PAR'ın onlarca teşkilatına taşlı ve silahlı saldırılar düzenlenmiştir. Başta şehit Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere onlarca vatandaşımız katledilmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır.
Tarihe kara bir leke olarak geçen bu katliamın 9'uncu yıl dönümünde hayatını kaybeden başta Yasin Börü ve arkadaşlarını anmak münasebetiyle Hüda Par olarak 07 Ekim 10:00-18:00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanında resim sergisi düzenlenecektir. Tüm halkımız davetlidir."